Rize'ye 20 Milyonluk 3 Dev Tesis

Rize'ye 20 Milyonluk 3 Dev Tesis
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’ye değeri 20 Milyon TL.’yi bulan 3 mükemmel tesisin yapım aşamasında sona gelindiğini müjdeledi.

Rize'nin marka şehir olma yolundaki çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'ye kazandıracakları yaklaşık 20 Milyon Liralık 3 tesisin kasım ayı içerisinde ihalesinin yapılacağını kaydetti.

Rize'yi marka şehir haline getirerek artık göç veren bir Rize değil, Rizelilerin kendi ihtiyaçlarını kendi şehirlerinde görmelerini sağlamaya çalışacakları bir Rize oluşturmaya büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Karal, “Rize Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Rize Alışveriş Merkezi, Onkoloji Hastanesi ve Işın Tedavisi olmak üzere daha bir çok hizmeti şehrimize kazandırarak, Rizelilerin bu yöndeki ihtiyaçlarını artık diğer İllerde değil, Rize'de temin edebilmelerini sağlamıştık. Rize'de atılan bu adımların yanında Rizeli gençlerin hizmetine sunulmak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Rize Gençlik Merkezi, yarı olimpik yüzme havuzları ve sporcu eğitim merkezleri bunlardan sadece birkaçıdır” diyerek şunları kaydetti: Rize'de yaşayan  genç kardeşlerimizin hizmetine sunulmak üzere yeni amatör futbol sahamızı, sporcu fabrikamızı ve Çayeli kültür merkezimizin projelendirme kısmını tamamladık. Artık iş Kasım ayında Kamu ihale kurumu tarafından ihale edilme aşamasına geldi" dedi.

hasan-karal-ak-parti-rize-milletvekili.20131027162743.jpg

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, projeler hakkında teknik bilgiler vererek, "Rize Valiliği karşısındaki itfaiyenin olduğu kısımda inşa edeceğimiz yeni amatör futbol sahamız yaklaşık 9 milyon liralık bir proje. 16.500 metre kare alana inşa edeceğimiz futbol sahamız 2164 seyirci koltuk kapasiteli olup, çevresinde diğer amatör kulüplerimizi de barındıracaktır. Öte yandan Rize Sporcu Fabrikası projemiz ise eski Ekrem Orhon Stadyumu yerine yapılacak olan ve içerisinde bir çok hizmeti barındıracak olan Rize Gençlik Merkezimizin önünde inşa edilecek. Bu projenin yaklaşık bedeli ise 6 milyon liradır. 3556 metre kare alana inşa edilecek olan bu yapı içerisinde bir çok dalda spor salonu barındıracak ve gençlerimizin spor eğitimlerinde faydalı olacak. Diğer bir projemiz ise Çayeli ilçemizde yapılacak. Çayeli ilçemize son derece modern ve donanımlı bir Gençlik Merkezi binası kazandırıyoruz. Çayeli’ndeki üniversitemize ait fakültenin hemen arkasında bulunan 3766 metre karelik alanda inşa edeceğimiz Çayeli Gençlik Merkezimizde oyun salonlarından seminer salonlarına, tiyatro, sinema ve sergi salonlarından müzik ve resim odalarına, kütüphaneden kafeteryaya kadar bir çok hizmet verilecek. Bu projemizin bedeli de yaklaşık 4,5 milyon liradır. Bu yatırımlar şimdiden ilimize hayırlı olsun diyorum" dedi.

karal-rizedeki-yatirimlari-anlatti-1.jpg

karal-rizedeki-yatirimlari-anlatti-2.jpg

karal-rizedeki-yatirimlari-anlatti-3.jpg

karal-rizedeki-yatirimlari-anlatti-4.jpg

karal-rizedeki-yatirimlari-anlatti-5.jpg