Rize'ye, 6 Yeni Ambulans

Rize'ye, 6 Yeni Ambulans
Sağlık Bakanlığı tarafından Rize Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 6 ambulans hizmete girdi.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe yaptığı açıklamada, İlimizde genel sağlık hizmetlerinin yanında özellikle 112 acil, evden hastaneye, hastaneden eve nakil gibi ambulans ile verilen sağlık hizmetlerinde çok ciddi bir yoğunluk ve beraberinde hizmet artışı yaşanmakta olduğunu söyledi.

Tüm imkanlar seferber edilmesine rağmen dönem dönem özellikle vatandaşların hasta nakil taleplerine ambulans başta olmak üzere personel eksikliği gibi nedenlerle yeterince cevap veremedikleri durumlar yaşandığını ifade eden Tepe, "Aynı anda 3 veya 4 hastaya ambulans talep edilmesi gibi durumlarda mevcut imkanların diğer hastalara seferber edilmesi sebebiyle cevap verilemediği durumlarda olabilmektedir. Tüm bu olumsuzluklarda, vatandaşlarımızın engin hoşgörü ve anlayışına güveniyor ve tüm çalışanlarımızın cani gönülden çaba sarf ettiklerini bilmelerini istiyoruz" dedi.

1.20140206165257.jpg

Tepe, “Vatandaşlarımızdan en büyük ricası ise her zaman için ambulansa kendilerinden daha fazla ihtiyacı olan birilerinin olabileceğini unutmadan, ancak çok gerektiği durumlarda ambulans talebinde bulunmaları, gribal enfeksiyon, basit tıbbı müdahale gerektiren durumlar veya herhangi bir araçla kolayca hastanın hastaneye kolayca naklinin sağlanabileceği durumlarda ambulans talep etmemeleri gerekmektedir” diye ifade etti.

2.20140206165317.jpg

Acil durumlarda olmayan hastalarımızın 112 acil ambulansları hariç yatalak hasta nakil ambulansları nakilleri gerçekleştirmekte olduklarını söyleyen Tepe, “hemen hemen il genelindeki tüm yatalak hastaların bilgileri bizde var olduğundan hastalarımızın zorluk yaşamamaları için bizlere ulaşmaları durumda mutlak kendilerine yardımcı olunacaktır. Amacımız hiçbir yatalak hastanın gerek hastaneden eve, gerekse de evden hastaneye zorluk yaşamadan naklinin sağlanmasıdır” dedi.

Tepe, “Bakanlığımızın ilimize gönderdiği 6 yeni ambulans, hali hazırda il genelinde en çok ihtiyaç duyulan yıpranmış ambulansların yerine hizmete girecektir. Ambulans sayısındaki bu olumlu gelişmenin vatandaşlarımızın sağlığına yönelik daha kaliteli hizmet olarak yansıması için tüm ekiplerimiz önceden olduğu gibi bundan sonra da daha büyük bir şevkle ve var güçleriyle çalışacaklardır” diye konuştu.a