Rize'ye Atanan Sağlıkçılara Eğitim Verildi

Rize'ye Atanan Sağlıkçılara Eğitim Verildi
Rize'ye yeni atanan 15 sağlık personeline eğitim verildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan atamalar sonucunda Rize'ye atanan Acil Tıp Teknisyeni ve Paramediklerden oluşan 15 kişiye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.

Personeller Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde on beş günlük oryantasyon eğitimin ardından hizmet içi eğitim kapsamında temel yaşam ve ileri yaşam desteği eğitimlerini tamamlayarak görevlerine başladılar.

rizeye-atanan-saglikcilara-egitim-verildi-1.jpg

Acil Tıp Uzmanları Yrd. Doç. Dr. Özlem Bilir ve Yrd. Doç. Dr. Özcan Yavaşi tarafından Rize Sağlık Müdürlüğü Zıhın Dere Eğitim Salonunda verilen eğitimlerde, yeni atanan personellere göğüs ağrılı hastaya yaklaşım, şok ve sıvı uygulamaları, hasta ve taşıma teknikleri, diyabetik ve travmalı hastaya yaklaşım, nörolojik acillere yaklaşım, obestetrik ve zehirlenmeler acil yaklaşım, EKG, defiblatör kullanımı, ileri hava yolu, çevresel acillere yaklaşım, yanıklara yaklaşım, temel yaşam desteği ve acil hastaya yaklaşım konularında eğitim verildi.

rizeye-atanan-saglikcilara-egitim-verildi-3.jpg

Eğitime katılan Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü, Zikrullah Tüfekçi yaptığı açıklamada, "yeni atanan personellerimizin ilimize hayırlı olmasını dileyerek, uzman doktorlarımız tarafından verilen eğitimlerle personellerimizin eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz"  dedi.

rizeye-atanan-saglikcilara-egitim-verildi-2.20130203113031.jpg