Rize'ye modern üst geçit

Rize'ye modern üst geçit
Rize Belediyesi tarafından Rize şehir merkezine yapılmakta olan modern üstgeçitte çalışmalar hızla devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÜST GEÇİDİ RİZE’DE

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yapımı süren üst geçitle Karadeniz Sahil Yolu nedeniyle şehirle bağlantısı kesilen sahili tekrar şehre ve vatandaşlara geri vermenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Bakırcı, şehir merkezinde Rize Ticaret ve Sanayi Odasının (RTSO) olduğu bölgedeki üst geçit çalışmalarını inceleyerek ilgililerden bilgi aldı.

ustgecit-halil-bakirci-rize-1.jpg

Bakırcı, üst geçide ''Tophane'' adı verilmesinin düşünüldüğünü belirterek, şehir merkezini Rize sahiline bağlayacak üst geçidin sosyal yaşama büyük katkı sağlayacağını anlattı.

Karadeniz Sahil Yolu nedeniyle şehirle bağlantısı kesilen sahili tekrar şehre ve vatandaşlara geri vermenin mutluluğu içerisinde olduğunu kaydeden Bakırcı, ''Üst geçit, daha aşağıda mevcut olan üst geçide bağlanacak. Yeni üst geçidin 160 metre olması planlanıyor. 90 metre olan diğer üst geçitle toplam uzunluk 250 metre civarında olacak.'' dedi.

ustgecit-halil-bakirci-rize.20091024201504..jpg

Üst geçidin maliyetinin yaklaşık 800 bin lira olacağını bildiren Bakırcı, ''Tamamen belediye bütçesi ile yapılan üst geçidin genişliği 3 metre olacak. Yaklaşık 1 ay sonra hizmete açılması hedeflenen üst geçitten vatandaşlarımız yaya ya da bisikletli olarak geçebilecek. Bu üst geçit, engelli vatandaşlarımızın sahile ulaşması için de ayrı bir önem taşıyor.'' diye konuştu.

ustgecit-rize-1.jpg