Rize’yi Bu Görüntüden Kurtaracak Dev Adım

Rize’yi Bu Görüntüden Kurtaracak Dev Adım
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’nin en önemli sorunlarından biri haline gelmeye başlayan o soruna da el attı.

Rize’de geçtiğimiz yıllarda her yağmur yağışının ardından derelerin taşması sonucu şehrin sular altına kalması dolayısıyla başlatılan ancak devam ettirilmeyen ve yarım bırakılan çalışmalar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile yeniden başlatıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize’nin her şiddetli yağmur sonrası sular altında kalmaması için şehir merkezinden geçen 6 derenin ıslahının yapılacağını kaydetti.

dere-islahi.20141010175702.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof: Dr. Reşat Kasap, dere ıslah çalışmalarını yerinde incelemek üzere gittiği Müftü Mahallesi’nde yüklenici firma yetkilileriyle bir arayagelerek istişarede bulundu. Burada dere ıslah çalışmalarını inceleyen Başkan Kasap, Rize Belediyesi’nin girişimleri ile Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Rize şehir merkezinden geçen Kale, Paşakuyu, Dalyan, Değirmendere, Hamamderesi ve Müftü Mahallesi olmak üzere toplam 6 derenin ıslah edilmesinin planlandığını kaydetti.

Dere ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kasap, gün içinde ayrıca, Gülbahar ve Portakallık Mahallesi’nde Rize Belediyesi’nin altyapı çalışmaları içerisinde devam ettirdiği tahrip olan yol ve caddelerin bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarını da yerinde inceledi.

yol-yapim-calismasi.jpg

asfaltlama-calismasi.jpg