Rize'yi Yasa Boğan Kazada Ölenler Defnedildi

Rize'yi Yasa Boğan Kazada Ölenler Defnedildi
Rize'de düğün konvoyunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden damadın ağabeyi ile yengesi toprağa verildi.

Rize'de dün meydana gelen düğün konvoyundaki kazada hayatını kaybeden Halil Gür ile eşi Huriye Gür, bugün Rize'de defnedildi.

Karadeniz Sahil Yolu Rize geçişinde, Halil Gür`ün (30) kullandığı 53 DU 771 plakalı otomobil, kardeşi Orhan Gür`ün düğün töreni için oluşturulan konvoyda, gelin Havva U`nun kardeşi N.U`nin kullandığı 34 VG 2978 plakalı otomobile, ardından da refüjdeki ağaca çarpmış, kazada sürücü Halil Gür, eşi Huriye Gür (24) ölmüş, oğulları Uğur Gür (3) ile aynı otomobilde bulunan Fatma Kabaoğlu (31) yaralanmıştı.

Kaza nedeniyle dün Kültür Park Taç Salonunda yapılması planlanan düğün iptal edilmiş, N.U, gözaltına alınmıştı. Kazada hayatını kaybeden Halil ve Huriye Gür çifti için Rize merkeze bağlı Akarsu Köyünde öğlen vaktinin ardından cenaze namazı kılındı.

halil-gur-ile-huriye-gurun-cenazesi-4.jpg

Rize Müftü Yardımcısı Rüstem Can kıldırdığı namazda ayakta durmakta güçlük çeken Halil Gür`ün babası İsmail Gür ile Huriye Gür`ün babası Zekeriya Özkan namazı oturarak kılabildi. İstanbul`da polis memuru olduğu öğrenilen damat Orhan Gür`ün mesai arkadaşları da cenaze törenine katıldı.

Namazın ardından Halil ve Huriye Gür`ün cenazeleri 200 metre kadar omuzlarda taşınarak dün öğle saatlerinde düğün için çıktıkları evlerine getirildi. Bu sırada yakınları düğün evinin cenaze evine dönüşmesi nedeniyle gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Halil ve Huriye Gür çiftinin cenazesi evlerinin yanındaki aile mezarlığına yan yana defnedildi.
halil-gur-ile-huriye-gurun-cenazesi-1.jpg
halil-gur-ile-huriye-gurun-cenazesi-2.jpg
halil-gur-ile-huriye-gurun-cenazesi-3.jpg