RTEÜ Bölgede En Çok Tercih Edilen 2. Üniversite

RTEÜ Bölgede En Çok Tercih Edilen 2. Üniversite
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmenin ardından Karadeniz Bölgesinde en çok tercih edilen 2. üniversite olduklarını açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz düzenlediği basın toplantısında, üniversite kontenjan ve yerleşme oranları hakkında açıklamalarda bulundu.

RTEÜ, KARADENİZ BÖLGESİ'NDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN 2. ÜNİVERSİTE

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Midilli ile Prof. Dr. Nebi Gümüş, Üniversite Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu ve Rektör Başdanışmanı Doç. Dr. Ahmet İshak Demir’in yer aldığı basın toplantısında Rektör Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne olan ilginin her yıl arttığına ve üniversitenin %86 tercih edilirlik oranıyla Karadeniz Bölgesi’nde 2. Sırada yer aldığını kaydetti.

arif-yilmazdan-basin-toplantisi.jpg

RTEÜ'DE YÜZDE YÜZE VARAN TERCİH EDİLİRLİK ORANI

arif-yilmaz-recep-tayyip-erdogan-universitesi-rektoru.20130731153449.jpgRektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda 2013-2014 eğitim öğretim yılının Üniversitemize hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, yeni eğitim döneminde Üniversitemizin 4 yıllık eğitim programlarına ilginin geçen yıla oranla bu yıl çok daha fazla olduğunu, bunun da tercih sıralamasında kendisini gösterdiğini kaydeden söyledi. Lisans programlarına %96,5, ön lisans bölümlerine %78 oranında tercih olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Yılmaz, genel ortalamanın ise %86,00 olduğunu ifade etti.

Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu’nun yeni açılan birimler arasında yer aldığını belirterek Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nin %100 oranında yerleşme gösterdiğini aktaran Rektör Yılmaz, Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu ile birlikte Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulu’nda da %100 oranında doluluk yaşandığını kaydetti.

Türkiye genelinde fen, jeoloji mühendisliği ve su ürünleri programlarına düşük bir yerleşme olduğunu ve bu sıkıntıyı kendi üniversitelerinin de yaşadığını ifade eden Yılmaz, konuşmasında ayrıca, üniversitenin yabancı öğrenci kontenjanından söz etti.

Yabancı Öğrenci Sayısı Artacak

RTE Üniversitesi’nde 116 yabancı öğrencinin olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, “ Mevcut sayıya bu yıl 234 yabancı öğrencimizi ilave etmek istiyoruz. Hedefimiz, yabancı öğrenci oranını %10’a çıkarmak.” dedi. 

Üniversite olarak bir yandan öğrenci sayısını artırırken bir yandan da eğitim-öğretimin kalitesini artırmanın yollarını aradıklarını açıklayan RTE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, “Bu amaçla, kurulmuş olan Üniversitemiz Geliştirme Vakfı üzerinden başarılı öğrencilere teşvik veriyoruz. Öte yandan, bölgede sağlık ve teknik hizmetler başta olmak üzere çeşitli hizmetler vermeyi planlarken büyük hedeflerimizden bir diğeri de bölgeye katma değer oluşturacak AR-GE çalışmalarımız var.” ifadelerinde bulundu.

arif-yilmaz-rte-universitesi-rektoru.20130731153513.jpg

Esas ilgi üniversitemizin adına

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin geçen sezon yaklaşık 15 bin civarında öğrencisi olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bir yandan öğrenci sayımızı arttırırken bir yandan da eğitim ve öğretim kalitemizi arttırma çabası içerisindeyiz. Bu amaçla da kurulmuş olan vakıf üzerinden başarılı öğrencilere teşvik veriyoruz" dedi.

Yılmaz, üniversitenin yeni eğitim-öğretim yılında 3 bin 893 öğrenciyi bünyesine katacağını vurgulayarak, "Üniversitemize olan esas ilginin ana kaynağı üniversitemizin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olmasıdır. Bunun yanında verdiğimiz burslarla da üniversitemize ilgi her geçen yıl artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yeni yurt çalışması devam ediyor

Öğrencileri yakından ilgilendiren barınma ihtiyacı konusunda da detaylı bilgiler vererek Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde il merkezi ve ilçeler olmak üzere toplam kontenjanın 3750 olduğunu, bunun yanında özel yurtların da bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, “Öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldırmak için Kredi Yurtlar Kurumu çerçevesindeki kapasitemizi artırmak istiyoruz. Zihni Derin Yerleşkesi’nde yakın zamanda 650 kapasiteli yurt binası inşasına başlanacak. İlçelerimizde ise; proje ve inşaat aşamasında olan yurt binalarımız mevcut.” dedi.