RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi

RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri için “Hekimliğe İlk Adım” sloganı ile düzenlenen Önlük Giyme Töreninde öğrenciler önlüklerini giydi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “Hekimliğe İlk Adım” sloganı ile birinci sınıf öğrencileri için önceki gün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda 2016-2017 Akademik Yılı Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.

Törene, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural ile Prof. Dr. Ali Bilgin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, Genel Sekreter Adnan Er, Üniversitenin akademik personeli, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Diş Hekimliği Haftası’nı ve Diş Hekimliği Günü’nü kutlayarak fakülte hocalarının bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşmaya hazır olduğunu, öğrencilerin de öğrenme noktasında daha talepkar ve arzulu olmalarını istediklerini kaydetti.

Şeyh Edebali’nin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü öğrencilerin ilke edinmesi gerektiğini ifade eden Rektör Karaman, “Beyaz leke kabul etmez. Sizler beyaz önlüklerinizi giyerek Allah’ın yarattığı en kutsal varlık olan insana hizmet edeceksiniz. Kendi yakınlarınıza nasıl davranılmasını istiyorsanız, sizlerden de karşınızdaki hastalara öyle davranmanızı arzu ediyoruz.” dedi.

rteu-dis-hekimligi-fakultesi-ogrencileri-onluklerini-giydi-(3).jpg

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş ise, ülkemizdeki ilk Diş Hekimliği Fakültesi’nin 22 Kasım’da kurulmuş olması nedeniyle öğrencilerin önlük giyme törenin bu anlamlı günde yapıldığını belirterek, “Bugün giyeceğiniz beyaz önlükleriniz sağlığın, temizliğin, dürüstlüğün ve aydınlığın simgesidir. Sizlerden bu önlüğün anlamını idrak ederek hareket etmenizi temenni ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere önlüklerini başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, dekanlar ve akademisyenler giydirdi.

Günün anısına kesilen pasta ve toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

rteu-dis-hekimligi-fakultesi-ogrencileri-onluklerini-giydi-foto-galeri.jpg