RTEÜ Geliştirme Vakfı Toplantısı Ankara’da Yapıldı

RTEÜ Geliştirme Vakfı Toplantısı Ankara’da Yapıldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu toplantısı ve Mütevelli Heyet Toplantısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve aynı zamanda da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Valisi Ersin Yazıcı,  Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Üniversitenin Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Danıştay Üyesi İbrahim Er, Rize Eski Milletvekili Nusret Bayraktar ve Mütevelli Heyeti üyeleri katıldı.

rteu-gelistirme-vakfi-toplantisi-ankara’da-yapildi1.jpg

Kurucular Kurulu toplantısında ilk olarak milletvekili olmaları dolayısıyla Mütevelli Heyet üyeliğinden ayrılmak durumunda kalan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ile İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı’nın yerlerine Kurucular Kurulunda yer alanlardan kimlerin geleceği konusu ele alındı ve boşalan üyelikler için eski Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga seçildi.

Daha sonra ise Kurucular Kurulu’na Vakıf Genel Sekreteri Avukat Harun Mertoğlu tarafından vakfın şu anki mali durumu ve faaliyetleri konusunda bilgi verildi. Akabinde RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından Üniversitenin şu anki durumu ve hedefleri hakkında kurul üyelerine bilgi verildi. Üniversitenin büyümesi ve daha da gelişmesi noktasında sürdürülen çalışmaların ve kurumun alt yapısının güçlendirilmesi amacıyla yapılması planlanan projelerin de ele alındığı toplantıda üyeler, üniversitenin marka değer haline gelmesi noktasında nelerin yapılması gerektiği ile ilgili olarak düşüncelerini paylaştılar.

rteu-gelistirme-vakfi-toplantisi-ankara’da-yapildi-2.jpg

Kurucular Kurulu toplantısından sonra Mütevelli Heyet toplantısı yapıldı. Mütevelli Heyet toplantısında ilk olarak mütevelli heyet başkanı ile başkan vekili belirlendi. Bu anlamda eski Rize Milletvekili Nusret Bayraktar Mütevelli Heyet Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da Mütevelli Heyet Başkan Vekilliğine seçildi.  

Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Yurt-Burs Komisyonu tarafından önerilen “Öğretim Elemanlarının Sempozyum/Kongre Katılım/Kayıt Ücreti Ödeme Esasları”, ÖSYM Kitapçığında yer alacak olan “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Teşvik Bursları Esasları” ve “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Burs ve Teşvik Yönergesi” görüşülerek karara bağlandı.

rteu-gelistirme-vakfi-toplantisi-ankara’da-yapildi-3.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplantisi-ankara’da-yapildi-4.jpgrteu-gelistirme-vakfi-toplantisi-ankara’da-yapildi-5.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

RTEÜ Geliştirme Vakfı'nda Görev Değişiklikleri İsmail Kahraman'ın Yerine Nusret Bayraktar Seçildi

RTEÜ Geliştirme Vakfından Burs Alan Öğrencilere Kötü Haber