RTEÜ Heyeti Çayeli Bakır İşletmelerinde İncelemelerde Bulundu

RTEÜ Heyeti Çayeli Bakır İşletmelerinde İncelemelerde Bulundu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çayeli Bakır İşletmelerini ziyaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Adnan Yılmaz ve RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er ile birlikte Türkiye’nin örnek yeraltı maden işletmelerinden olan ve Rize'nin Çayeli ilçesi Madenli Beldesinde yer alan Çayeli Bakır İşletmelerini ziyaret etti.

RTEÜ heyetine, ziyaretin ilk bölümünde Çayeli Bakır Genel Müdür Vekili - Finans Müdürü Ali Can, Maden Müdürü Murat Mete ve Sosyal Projeler Süpervizörü Gökhan Mumcu tarafından Çayeli Bakır’ın madencilik faaliyetleri ve madende iş güvenliği, sağlık ve çevre standartları ile toplumla ilişkiler konusundaki hassasiyetine yönelik çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Sunumun ardından Teknik Servis Müdürü Fatih Kesepara, Maden Planlama Mühendisi Gökhan Çakır’ın eşlik ettiği RTEÜ heyeti yerin 300 metre altına indi.

Yeraltındaki incelemelerinde güvenli madencilik konusunda üst düzey uygulama olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Rektör Karaman, Çayeli Bakır’ın gerek çevre bilinci gerekse sosyal sorumluluk konularında üzerine düşen görevi her zaman yerine getirdiğini dile getirdi. Rize’nin katma değerini yükselten bir işletme statüsündeki Çayeli Bakır’ın ilimize ve ülkemize önemli katkılar sunduğunu belirtti.

rteu-heyeti-cayeli-bakir-isletmelerinde-incelemelerde-bulundu-7.jpgrteu-heyeti-cayeli-bakir-isletmelerinde-incelemelerde-bulundu-1.jpgrteu-heyeti-cayeli-bakir-isletmelerinde-incelemelerde-bulundu-3.jpgrteu-heyeti-cayeli-bakir-isletmelerinde-incelemelerde-bulundu-4.jpgrteu-heyeti-cayeli-bakir-isletmelerinde-incelemelerde-bulundu-5.jpgrteu-heyeti-cayeli-bakir-isletmelerinde-incelemelerde-bulundu-6.jpgrteu-heyeti-cayeli-bakir-isletmelerinde-incelemelerde-bulundu.jpg