RTEÜ, ‘Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı Projesi’ne Dahil Oldu

RTEÜ, ‘Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı Projesi’ne Dahil Oldu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı Projesi’ne dahil oldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'nün dâhil olduğu ve yürütücülüğünü Romanya’nın Köstence Andrei Saguna Üniversitesi ile ortakları İstanbul Aydın Üniversitesi (Türkiye), Karabük Üniversitesi (Türkiye), Tiflis Uluslararası Karadeniz Üniversitesi (Gürcistan) ve Moldova Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Kişinev Kamu Yönetimi Akademisi’nin (Moldova) yaptığı Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı-UNIVERSEA.NET Proje Toplantısı geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapıldı.

rteu-karadeniz-universiteleri-isbirligi-toplantisina-dahil-oldu-3.jpg

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından imzalanan Proje İşbirliği Protokolü, RTEÜ adına toplantıya katılan Karadeniz Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Saklı tarafından ana proje ortaklarına teslim edildi.

ali-riza-sakli.jpg

Bu protokol; Karadeniz ülkeleri üniversitelerinin öğrencileri ve öğretim elemanları için hareketlilik, Karadeniz Havzası ülkeleri arasında başarılı eğitim uygulamaları konusunda bilgi paylaşımı, komşu ülkelerin üniversiteleri (öğrenciler ve öğretim elemanları) arasında iletişimin geliştirilmesi ve ortak eğitim değerlerinin paylaşımını esas alıyor.

Dört farklı ülkeden 55 üniversitenin katıldığı proje, üye ülkelerdeki üniversite eğitim programlarının tartışılmasını ve geliştirilmesini amaçlıyor. Toplantıda, söz konusu 4 ülkenin yüksek öğretim sistemini anlatan; White Paper of Good Practises adlı bir kitap hazırlandı ve katılımcılara verildi.

ali-riza-sakli-konusma-yaparken.jpg

Proje kapsamında UNIVERSEA-NET adlı bir internet sitesi (http://univer-sea.net/) faaliyete geçirilmekte olup, üniversiteler arası işbirliğinin bu web sitesi üzerinden yürütülmesi amaçlanıyor. Başlangıç olarak her üye ülkeden 2 öğrenci bir aylık süre ile bu web sitesinden ortak bir eğitim programına katılacak.

Bu arada, iki yıllık bir süreyi kapsayan “Karadeniz Üniversite İşbirliği Ağı-UNIVERSEA-NET Projesi, ortakların devamını istemesi halinde 5 yıl daha sürebilecek.

rteu-karadeniz-universiteleri-isbirligi-toplantisina-dahil-oldu-4.jpg