RTEÜ Makedonya’da Tanıtıldı

RTEÜ Makedonya’da Tanıtıldı
Kafkas Üniversiteler Birliği’nin Makedonya Üsküp’te düzenlediği Uluslararası Tanıtım Fuarına Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi de katıldı.

Organizasyona  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni temsilen Genel Sekreter Adnan Er, Basın Enformasyon Sorumlusu Öğr. Gör. Taner Erol ve Dış İlişkiler Ofisi’nden Okt. Bekir Güzel katıldı. 

Organizasyona, bölgede yaşayan öğrencilerin katılımı yoğun olurken RTEÜ'nün standına özellikle Makedon, Arnavut ve bölgede yaşayan Türk öğrenciler rağbet etti. RTEÜ standını ziyarete gelen Türk ve Makedon yetkililerin yanı sıra öğrencilerin de ilgi odağı haline gelen RTEÜ için övgüyle bahsedilmesi Üniversitenin bölgede yayın yapan birçok medya kuruluşunda yer almasını sağladı.

rteu-makedonya’da-tanitildi-1.jpg

Bölgede faaliyet gösteren eğitim kurumlarının temsilcileri özellikle; Üniversitenin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın ismini taşıyan üniversite olmasının yanında bölgede giderek güçlenen bir üniversite olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'ye ve RTEÜ'ye öğrenci gönderme noktasında oldukça istekli olduklarını ifade ettiler.

rteu-makedonya’da-tanitildi-2.jpg

Makedonya’da yayın yapan bir Arnavut televizyonuyla yapılan röportajda ise RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er, “Üniversitemiz bölgede ve tüm dünyada kaliteli bir eğitim anlayışına hizmet etmek için kurulan ve bu kapsamda çok dinamik bir yapıya sahip olan bir üniversitedir.  Başta Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve bütün yöneticilerimiz olmak üzere hocalarımızın da özverili çabalarıyla eğitim konusunda çok hassas çalışmalar yürütmekteyiz. Özellikle Türk ve Müslüman coğrafyası olmak üzere ilişkilerimizi güçlendirme çabasındayız. Bu doğrultuda Üniversitemizde öğrenim gören 307 yabancı öğrencimiz var. Bu sayıyı nitelik ve nicelik açısından artırma niyetindeyiz.” dedi.

RTEÜ standını ziyaret eden Sırbistan Türkleri Derneği Başkanı Alija Sahovic’e ve beraberindeki heyete RTEÜ'nün birimleri ve bölümleri hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Er, ziyaretçilere RTEÜ'yü temsil eden çeşitli hediyeler de takdim etti.

rteu-makedonya’da-tanitildi-3.jpg

Sırbistan Türkleri olarak öğrencileri RTEÜ'ye göndermek isteyen Sahovic, bu süreçle ilgili olarak RTEÜ tanıtım ekibinden bilgi aldı. Uluslararası Balkan Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nü de ziyaret eden ekip karşılıklı olarak bilgi paylaşımında bulundu. Öğrenci değişimi konusunda ve ortak çalışmalar yürütme açısından beraber çalışabileceğinin altı çizilen görüşmede, bundan sonraki süreçte karşılıklı olarak ilişkilerinin geliştirilmesi gerekliliği vurgulandı. Güçlü bir Türkiye ve bölgede yaşayan Türklerin başarısı ve gelişimleri için bu eğitim çalışmalarının sıklıkla yapılması gerektiğini ifade eden eğitimciler, fuar sonunda kaynaşma ve tanışma yemeğinde bir araya geldi.

rteu-makedonya’da-tanitildi-4.jpg

rteu-makedonya’da-tanitildi-5.jpg

rteu-makedonya’da-tanitildi-6.jpg