RTEÜ Öğretim Üyelerinin Patent Başarısı

RTEÜ Öğretim Üyelerinin Patent Başarısı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) öğretim üyelerinin geliştirdiği “Gümüş içerikli metal-organik kafes yapı destekli ortopedik kemik çimentosu” başlıklı buluş, Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyeleri Prof. Dr. Fatih Şaban Beriş ve Prof. Dr. Murat Tomakin, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Vagif Nevruzoğlu, Biyomühendislik Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Derya Bal Altuntaş, Fen Edebiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demir, Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sabri Balık, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Melih Manır tarafından geliştirilen “Gümüş içerikli metal-organik kafes yapı destekli ortopedik kemik çimentosu” başlıklı patent başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili aldığı bildirildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, “Buluş, antibakteriyel ajan yüklü metal-organik kafes (MOF) yapısını içeren polimetilmetakrilat (PMMA) kemik çimentosu ile ilgilidir. Söz konusu kemik çimentosu, yüksek antibakteriyel özelliğe ve mekanik dayanıma sahiptir.” ifadelerine yer verilerek, “Yapmış oldukları çalışma ve gerçekleştirdikleri bilimsel buluş dolayısıyla öğretim elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” denildi.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.