RTEÜ Rektörü Karaman: “Hukuk Fakültemizle Birlikte 10 Programımız İlk Defa Öğrenci Alacak”

RTEÜ Rektörü Karaman: “Hukuk Fakültemizle Birlikte 10 Programımız İlk Defa Öğrenci Alacak”
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) bünyesinde 4 Lisans ve 6 Ön Lisans Programına 2019-2020 akademik yılında ilk defa öğrenci alınmasına onay verdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurulu’nun üniversite bünyesinde 4 Lisans ve 6 Ön Lisans Programına 2019-2020 akademik yılında ilk defa öğrenci alınmasına onay verdiğini söyledi.

Karaman, aralarında Hukuk Fakültesi de olmak üzere öğrenci alınacak bölümleri açıklarken şunları kaydetti: “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada üniversitemiz; Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü, Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı, ayrıca Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Makine, Resim ve Konstrüksiyon, Tekstil Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma ile Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programlarına 2019-2020 akademik yılında öğrenci alınmasına onay verdi.”

Bu yıl öğrenci alınacak 10 program için toplam 410 kontenjan ayrıldığını kaydeden Rektör Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin tercih edilebilir ve arzu edilebilir bir üniversite olması yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek bundan dolayı tercih edilebilir bölümler üzerinde yoğunlaştıklarını ve öğrenci alınacak bölümlerin bu yıl yüzde 99 ve yüzde 100 tercih edilirlik oranlarına sahip olduğunu kaydetti.

Bu programlardan Hukuk Fakültesinin 2012 yılında kurulmasına rağmen hem fiziki altyapısı hem de akademik personel ihtiyacının tamamlamadığından bugüne kadar öğrenci alımının gerçekleşmediği bir fakülte olduğu hatırlatmasında bulunan Rektör Karaman, “Hukuk Fakültemiz uzun zamandır açılmış olan ama öğrenci almadığımız bir fakülteydi. 2012 yılında kurulmuş ve bugüne kadar Hukuk Fakültesine biz öğrenci almamıştık. Bunun sebebi şuydu: Hukuk Fakültesinin hem fiziki altyapısının tamamlanmasını arzu ediyorduk hem de akademik kadro itibariyle güçlü hale gelmesini istiyorduk. Bu sene eğitim öğretim binamız tamamlanmıştı zaten. İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz, Adalet Meslek Yüksek Okulumuz ve Hukuk Fakültemizin binalarını aynı bina yapmıştık. Çünkü bunların ortak dersleri vardı. Binamız hazır hale getirilmişti. Akademik kadro itibariyle de şu anda üniversitemiz Hukuk Fakültesi bünyesinde 30 tane araştırma görevlimiz var. Bunların 16 tanesi doktora yapıyor ve bir kısmı da bitirme aşamasına geldi. 14 tanesi ise yüksek lisans yapıyorlar. Ülkemizdeki değişik üniversitelerde bunlar akademik çalışmalarına devam ediyorlar. Ayrıca Hukuk Fakültemizde şu anda fiilen göreve başlamış 4 tane öğretim üyemiz var. 2 tane öğretim üyemizin bugünlerde atama işlemleri bitecek onlar devam ediyor. Ve yine eğitim öğretim dönemine kadar 2 farklı öğretim üyemizi daha kadromuza katarak eğitim öğretim dönemi başladığında 8 öğretim üyemizle başlamış olacağız. Özellikle doktora aşamasında olan arkadaşların önümüzdeki yıllarda bitirecek olması bizim insan kaynağı ve akademik kadro olarak bir sorun çekmeyeceğimizi ortaya koymaktadır. Onun için bugüne kadar bekledik.” dedi.

Karaman, bu bölümlerin aktif olmasıyla üniversitenin kalitesine güç katacağını ve mevcut niteliğine tercih edilebilirlik oranını daha üst seviyelere çıkaracağını kaydetti.

Rektör Karaman, programların aktif olmasında katkı ve destekleri dolayısıyla başta YÖK başkanı olmak üzere YÖK üyeleri ile milletvekilleri ve katkı veren herkese teşekkürlerini iletti.

Karaman, 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde ilk defa öğrenci alacak bölümlerin kontenjan dağılımı hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Hukuk Fakültesi Hukuk Bölümü 80

Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü 40

Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 30

Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 40

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi Programı 40

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı 30

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine, Resim ve Konstrüksiyon Programı 40

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı 30

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İklimlendirme ve Soğutma Programı 40

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı 40

TOPLAM : 410"