RTEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yusuf Tutar atandı

RTEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yusuf Tutar atandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Tutar atandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Tutar’ı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına atadı.

Prof. Dr. Yusuf Tutar hakkında:

Prof. Dr. Yusuf Tutar araştırmalarını Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı'nda yürütmektedir. Aynı zamanda Moleküler Onkoloji Programında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini aldı. Sırasıyla Oregon Eyalet Üniversitesi ve Texas Tech Üniversitesi'nde dereceler aldı.

Prof. Dr. Yusuf Tutar, kimya lisans eğitiminden sonra burslu olarak yüksek lisansını Oregon State Üniversitesinde Biyokimya-Biyofizik, doktora eğitimini Teksas Teknik Üniversitesinde Biyokimya alanında tamamladı.

Stanford Üniversitesinin yaptığı dünyada en etkili bilim insanı sıralamalarına giren Prof. Dr. Tutar, onkoloji ve ilaç alanında etki değeri yüksek 19 bilimsel derginin editörü olup, Bentham Tıp kitapları editörüdür. Hazırladığı projelerle doktora sonrası çalışmalarını Rutgers Üniversitesi Tıp Fakültesinde moleküler biyoloji, Amerikan Sağlık Enstitüsünde (NIH) genetik alanında tamamladı.

Amerikan Sağlık Enstitüsü Kanser Araştırma Merkezinde araştırmalar yapan Prof. Dr. Yusuf Tutar, 2005 yılında ülkemizde araştırmalarına devam etti. Yürürlükteki projelerle 74 Tübitak (1001, 1002, 3001, 3501, 1004, 2218, 2209, 2247), COST, Horizon, Tüseb, Sağlık Teknolojileri, NIH, BAP projesi olup 26 ulusal/uluslararası iş birliği bulunmaktadır. Bu projelerle meme, serviks kanserleri üzerine etkili olan ilaç etken maddeleri geliştirmiş, patent/patent başvuruları ile ticarileşmesi için anlaşmalar imzalamıştır. 108 makale, 11 kitap, 37 kitap bölümü bulunmakta olup uluslararası/ulusal 98 sunum yapmış ve Türkiye Bilimler Akademisi Genç Bilim adamı, Dünya Bilimler akademisi asosiye üyesi gibi 18’i yurt dışı toplam 24 ödülü de bulunmaktadır.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum