RTEÜ Üniversite-Sanayi İş Birliği Kulubü Kuruldu

RTEÜ Üniversite-Sanayi İş Birliği Kulubü Kuruldu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Kulübü kuruldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Üniversite-Sanayi İşbirliği Kulübü açılış ve tanışma toplantısı MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Abdulsamet Temel’in katılımıyla gerçekleştirildi. Program sonunda ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Adnan Midilli, desteklerinden dolayı Rize ürünü cam vazoyu Genç Müsiad Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu'nun takdim etmesinin daha doğru bir karar olacağını ifade ederek hediye takdimini Alemdaroğlu'na bıraktı.

3.20120510203103.jpg

5.20120510203230.jpg

Üniversite Sosyal Tesislerinde dün düzenlenen programa Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Adnan Midilli, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Şaşmaz, Genel Sekreter Ali Rıza Köroğlu, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Adnan Er, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç MÜSİAD Rize Şube Başkanı Esra Alemdaroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, öğretim görevlileri ve üniversiteli gençler katıldı.

burak-yavuz.jpgProgramın açılış konuşmasını yapan İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi Üniversite-Sanayi İşbirliği Kulübü Kurucu Başkanı Burak Yavuz, üniversite hayatı boyunca gelecek planları ve hedefleri doğrultusunda kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeye, boş zamanlarını etkin değerlendirmelerini ve akademik gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Genç MÜSİAD Rize Şubesi’nin desteği ve işbirliği ile, kurdukları kulübün gençlerde girişimcilik kültürünü oluşturmak ve yaymak üzere eğitim ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra, iş adamlarıyla Tecrübe Paylaşım Toplantıları ve üretim tesislerine yönelik teknik geziler, sosyal sorumluluk projeleri yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

1.20120510202816.jpg

esra-alemdaroglu.20120510202128.jpgKulübün oluşum ve kuruluş aşamasına destek veren Genç MÜSİAD Rize Şubesi adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Esra Alemdaroğlu, Gençlik Kurulu olarak üniversite gençleri, genç işadamları ve girişimcilere yönelik düzenledikleri faaliyetlerin daha geniş kitlelere ulaşması, daha çok sayıda kişinin yararlanması için çalışmalarını sürdürdüklerini; geleceğin iş adamları, akademisyenleri, yöneticileri olacak öğrencilerin üniversite yaşantılarında kişisel gelişimlerini desteklemek adına gerek il düzeyinde gerekse ulusal düzeyde yapılan MÜSİAD ve Gençlik Kurulu organizasyonlarında yer alması için birlikte hareket edeceklerini belirtti.

2.20120510202832.jpg

abdulsamet-temel.jpgAçılış programının konuğu olan MÜSİAD Gençlik Kurulu Genel Başkanı Abdulsamet Temel ise, “Bugün nasip olursa burada, diğer şubelerimizde olduğu gibi bir tohumu daha toprağa bırakıyoruz, çünkü bizim için 2010 yılında bayrağı devraldığımızda en önemli meselelerden biri üniversitelerde yapacağımız çalışmalar olacaktı. Bu hedefle yola çıktık ve üniversitelerde farklı şekillerde yapılanmalara başlamıştık. Bizler daha yeni üniversitelerden mezun olan gençler olarak iş hayatında, profesyonel hayatta veya aile işletmelerimizde yeni yeni adımlar atmış, bir şeyler üretmeye çalışan, ayakları üzerinde durmaya çalışan gençler olarak hep aklımızın kenarında üniversitede yaşadığımız hem eğitimle ilgili, hem süreçle ilgili, hem de çevreyle ilgili ciddi sıkıntılar vardı. Bunu bir şekilde çözmemiz gerekiyordu ki öncelikle üniversitelerde başlatacağımız çalışmalar, kuracağımız kulüpler ile hem iş dünyasındaki bilgimizi birikimimizi, hem de iş adamlarına ulaşarak onların tecrübelerini üniversitedeki arkadaşlarımızla paylaşmak istiyorduk. Ve bu yüzden yola çıktık, şubelerimizle beraber bulundukları illerde üniversitelerde kulüpler kurmaya başladık. İstanbul’da bu kulüplerin sayısı onu geçti, Anadolu’da on yedi üniversite oldu. İnşallah 2012 yıl sonuna kadar bütün şubelerimizle beraber ortak bir kulüpler ağı kurup yereldeki üniversitelerdeki kulüpleri hem ulusal hem uluslararası anlamda bir çatı altında toplamaya çalışacağız. Bu hedeflerle yola çıktık. Bugün de Üniversite-Sanayi İşbirliği, ki son yıllarda ülkenin gündeminde olan; fakat maalesef çok da çözüm bulamadığımız ana meselelerden biri, bu isim altında bugün yeni ismiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde bir kulüp kuruyoruz. Kulübün adına yaraşır bir şekilde, adındaki asıl amacını yürütecek şekilde faaliyetler yaparak hem şehre hem de ülkemize faydalı işler yapan bir kulüp haline gelmesini temenni ediyoruz.” sözleriyle başladığı konuşmasında MÜSİAD Gençlik Kurulunun ulusal ve uluslar arası faaliyetleri, projeleri ve hedeflerinden söz etti.

abdulsamet-temel-rizede-1.20120510202108.jpg

adnan-midilli.20120510202637.jpgRektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli ise konuşmasında, “Hakikaten bugün üniversitemizin çok önem verdiği bir konuyu canlı olarak yaşıyoruz. Gece gündüz, üniversite için ne yapabiliriz, siz gençler için ne yapabiliriz, üniversiteyi sanayiye nasıl açabiliriz ve sanayiyi üniversitenin içerisine nasıl getirebiliriz bu konularda kafa yoruyoruz. Sürekli, ülke öncelikleri neler, bu ülke önceliklerine uygun Türkiye’de yapılmamış ama dünyanın bir yerinde bir şekilde yapılan ve bizim ülkemize katma değer getirebilecek, cari açığımızı düşürebilecek projeleri nasıl Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yapabiliriz bunun mücadelesini veriyoruz bugünlerde çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ben öncelikle Esra Hanımı kutluyorum, Esra Hanımın nezdinde MÜSİAD Rize Şube Başkanımızı da Genel Başkan Abdulsamet Beyi de kutluyorum çünkü üniversitemizin araştırma inovasyon sayfasına girdiğinizde öğrenciler için planladığımız bir araştırma inovasyon grupları var. Üniversite- Sanayi İşbirliği Kulübü tamamiyle inovasyona yönelmeli; çünkü inovasyon bir ülkede ekonomik kalkınmanın ana motoru haline geldi. Artık yeni şeyler geliştirilmiyor, artık eski şeylerin üzerine yapılan modifikasyonlarla çok yeni şeyler üretiliyor. Üniversite Sanayi İşbirliği Kulübü de bu konuda çalışmalar yapmalı” diyerek kulübe her konuda destek vereceklerini belirtti.

Midilli ayrıca çok kısa bir gelecekte Rize’nin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin önderliğinde bölgenin açık araştırma laboratuarı haline geleceğini belirterek, bunun için gerekli altyapı çalışmalarını gerekli projelerin üzerinde çalıştıklarını ve bu anlamda da Üniversite-Sanayi İşbirliği Kulübünün bu çalışmalarda ana aktörlerden biri olacağını ifade etti.

11.20120510204244.jpg

Konuşmaların ardından düzenlenen kokteylde katılımcılar, Üniversite-Sanayi İşbirliği Kulübü ve Genç MÜSİAD Rize Şubesi üyeleriyle bir araya gelerek kulüp ve Gençlik Kurulu çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Salonda kurulan stantda kulüp üyeliği için başvuruda bulundular.

6.20120510203452.jpg

9.20120510203740.jpg