RTEÜ'de Lisansüstü Program ve Öğrenci Sayısı Hızla Artıyor

RTEÜ'de Lisansüstü Program ve Öğrenci Sayısı Hızla Artıyor
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün lisansüstü programlarına bu yıl beklenilenin üzerinde başvuru gerçekleşti.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı için lisansüstü eğitimlerini (Yüksek Lisans, Doktora) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri veya Fen Bilimleri Enstitülerinde devam ettirmek isteyen öğrencilerin başvuru işlemleri sona erdi. Başvurular beklenenin bir hayli üzerinde gerçekleşirken, üniversite genelinde lisansüstü eğitim verilen 33 program için belirlenen 452 kontenjana 1740 kişi başvuruda bulundu.

RTEÜ'de Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün 11’i Yüksek Lisans ve 4’ü Doktora olmak üzere toplam 15 lisansüstü programı için belirlenen 274 kontenjana 1344 başvuru gerçekleşti. Başvuru sayısı dikkate alındığında, geçen yıla göre başvurularda % 31 oranında bir artış olduğu gözlemlendi.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün 2’si Yüksek Lisans ve 1’i Doktora olmak üzere toplam 3 lisansüstü programı için ise belirlenen 10 kontenjana 33 başvuru gerçekleşti. Sağlık Bilimleri Enstitüsünde geçen döneme göre başvurularda % 48’lik oranında bir artışın olduğu görüldü.

Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 10’u Yüksek Lisans ve 5’i Doktora olmak üzere toplam 15 lisansüstü programı için belirlenen 168 kontenjan için de 363 başvuru gerçekleşti. Fen Bilimleri Enstitüsünde ise geçen döneme göre başvurularda % 39’luk bir artış yaşandı.

lisansustu-ogrenci-sayilari.jpg

2006 Yılında Sosyal Bilimler Enstitüleri ile Fen Bilimleri Enstitüleri bünyesinde 4’ü Yüksek Lisans programında lisansüstü eğitim faaliyeti yapılırken; bugün gelinen noktada Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile birlikte 3 enstitü bünyesinde 23’ü Yüksek Lisans ve 10’u Doktora olmak üzere RTEÜ’de toplam 33 programda lisansüstü eğitim faaliyeti veriliyor.

lisansustu-program-sayilari.jpg

Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerindeki lisansüstü programlara lisans eğitimlerini yeni bitirmiş öğrencilerin yanında; başta Rize’den olmak üzere ülkenin çeşitli illerinden çok sayıda üst düzey kamu yöneticisi, kamu çalışanı ve özel sektörden meslek insanı yoğun ilgi gösterdi.

Öte yandan 2006 yılında RTEÜ’de lisansüstü eğitim gören Yüksek Lisans ve Doktora öğrenci sayısı 17 idi. Bugün itibariyle Enstitülere kayıtlı Yüksek Lisans öğrenci sayısı 1403; Doktora öğrenci sayısı ise 136’ya yükseldi.

2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı  başvurularına ilişkin değerlendirme sonuçları tamamlanmayan programların değerlendirme  sonucunda Enstitülerdeki kayıtlı öğrencilerin sayısı 1554’e ulaşacağı öğrenildi.