RTEÜ’de Personel Daire Başkanı Görevden Alındı

RTEÜ’de Personel Daire Başkanı Görevden Alındı
RTEÜ'de ilan skandalının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı ve ilk olarak Personel Daire Başkanı Nagihan Kaynak görevden alındı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde son günlerde skandal ilan haberi ile kamuoyu gündemine oturan olay ile ilgili, rektörlük tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Personel Daire Başkanı açığa alınarak görevden alındığı öğrenildi.

PERSONEL DAİRE BAŞKANI NAGİHAN KAYNAK AÇIĞA ALINDI

olay53 haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre, olayın basında yer almasının ardından Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz tarafından, Başbakan Erdoğan’ın ismini taşıyan üniversitenin yıpratılmaması amacıyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılan Nagihan Kaynak’ın uzun yıllar İlahiyat Fakültesi’nde sekreterlik ve memurluk yaptıktan sonra eski Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu tarafından asaleten personel daire başkanlığına atandığı öğrenildi.

ÜNİVERSİTE'YE SABOTAJ YAPILDI !

Öte yandan Türkiye gündemine oturan  olayla, hem Başbakanımızı hemde üniversiteyi zor durumda bırakan skandal ilan ile ilgili bilgiler netleşmeye başladı. Üniversitenin rektör imzalı ilanının 20 öğretim üyesini kapsadığı fakat basında yer alan ilanla ilgili hiçbir bağlantısının bulunmadığı öğrenildi.

20 öğretim üyesini kapsayan rektör imzalı asil ilanın, Trabzon Basın İlan Kurumu Bölge Müdürlüğü’ne ve Yüksek Öğretim Kurumuna gönderilmesi gerekirken, bu şekilde değil de personel daire başkanlığındaki bir memur tarafından şahsi e-posta ile kadro ünvanı, kadro sayısı, bölüm vs. hiçbir bağlantısı bulunmayan bir ilanın gönderilmesi kafaları karıştırdı. Kaldı ki sözde ilanda yazılı isimler üniversitede görevli personeldi.

Edinilen bir başka bilgide ise e-posta ile ilan gönderme mevzuatta yer almıyor. Mevzuatta yer almamasına rağmen ne amaçla bu şekilde hareket edildiği ise başlatılan soruşturma sonucunda belli olacak.

PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI'NDAKİ TÜM PERSONELE SORUŞTURMA

Üniversite rektörlüğünün olayın hemen sonrasında başlattığı soruşturma kapsamında ise Personel Daire Başkanı Nagihan Kaynak görevinden uzaklaştırıldı. Ayrıca, Nagihan Kaynak ile birlikte personel Daire Başkanlığındaki görevli tüm şef ve memurlar hakkında açılan soruşturma sonucuna göre işlem yapılacağı öğrenildi.

Ayrıca, soruşturma sona erene kadar Personel Daire Başkanlığına atama yapılmayacağı bilgisine ulaşıldı.

olay53 - ÖZEL -