RTEÜ'de ‘Yeni Koronavirüs’ Eğitimi Verildi

RTEÜ'de ‘Yeni Koronavirüs’ Eğitimi Verildi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş tarafından yeni corona virüsü ve bu virüsten korunma yolları hakkında eğitim semineri verildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş, Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden yeni corona virüsü ve bu virüsten korunma yolları hakkında eğitim semineri verdi.

Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu Amfisi’nde gerçekleştirilen seminerde virüsün çeşitli canlı hayvanların tüketiminden kaynaklandığına ilişkin iddiaların bulunduğunu ancak bununla ilgili kesin bir bilgiye sahip olunmadığını belirten Prof. Dr. Özgümüş, virüs salgını ile ilgili olarak birçok komplo teorilerinin de üretildiğini söyledi.

rteude-yeni-koronavirus-hakkinda-egitim-semineri-verildi-(3).jpg

Öncelikle virüsün ne olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Osman Birol Özgümüş, virüslerin karakteristik özellikleri, klinik özellikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Virüsten korunmak için dengeli beslenme ve spor yapılması gibi tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Özgümüş,  el hijyeninin en temel korunma yolu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Özgümüş, "Solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için ellerinizi sık sık yıkayın. Elinizi burnunuza götürmeyin. Elinize doğru hapşırmayın.” dedi.

Seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Makbul, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

rteude-yeni-koronavirus-hakkinda-egitim-semineri-verildi-(2).jpgrteude-yeni-koronavirus-hakkinda-egitim-semineri-verildi-(4).jpgrteude-yeni-koronavirus-hakkinda-egitim-semineri-verildi-(1).jpgrteude-yeni-koronavirus-hakkinda-egitim-semineri-verildi-(5).jpg