Rteü’den Öğrencilere Bin Tl’lik Burs

Rteü’den Öğrencilere Bin Tl’lik Burs
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) başarılı öğrencilerine ayda bin TL burs veriyor.

RTEÜ Geliştirme Vakfı yerleştirmelerden önce duyurusunu yaptığı, üniversite sınavında ilk 4 bin arasına girip ilk 5 tercihi arasında RTEÜ’yü seçen öğrencilere aylık bin TL burs verme kararını hayata geçirdi. Son yapılan üniversite sınavında ilk 4 bin öğrenci arasına girip ilk 5 tercihleri arasında RTEÜ’yü seçen ve kayıt yaptıran beş öğrenci için aylık bin TL’lik burs ödemelerine başlandı. Öğrenciler burs çeklerini bugün düzenlenen törenle RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Mütevelli Heyeti Genel Sekreteri Harun Mertoğlu'nun ellerinden aldılar. Karaman, gelecek yıldan itibaren RTEÜ'nün burs kriterlerinde değişikliğe giderek bölümlere göre değerlendirme yapılacağını belirtti.

rteu’den-ogrencilere-bin-tl’lik-burs-2.jpg

Karaman burada yaptığı açıklamada, “RTEÜ Geliştirme Vakfımız geçtiğimiz yıl sınavda ilk 4 bin’e girip ilk beş tercihi arasında üniversitemizi tercih eden öğrencilere ayda bin TL, ilk 10 bin’e giren öğrencilere ise aylık 750 TL burs vereceğini duyurmuştu. Bunun üzerine bu yıl üniversitemize kayıt yapan öğrencilerimiz arasında beş öğrencimizin ilk dört bir arasına girerek ilk beş tercihleri arasında Üniversitemizi seçtiklerini gördük. Mesut Tunç, Adnan Çiçek, İlhan Ataç, Heslihan Toruk ve İsmail Şahin isimli bu öğrencilerimiz Eğitim Fakültemizin Türkçe Bölümünde okuyor. Bu burs Üniversitemizde eğitim gördükleri sürece devam edecek. Sadece iki şartımız var. Attan dersleri bulunmayacak ve ortalamaları 3’ün üzerinde olacak. Çünkü bu uygulama ile amacımız üniversitemizin eğitim kalitesini arttırmaktır. Uygulamamız önümüzdeki yıllarda da devam edecektir” dedi.

rteu’den-ogrencilere-bin-tl’lik-burs.20131217170932.jpg

Karaman konuşmasının ardından sembolik olarak hazırlanmış burs çeklerini öğrencilere teslim etti. Karaman burs paralarının düzenli olarak her ay öğrencilerin banka hesaplarına yatacağını belirtti.

rteu’den-ogrencilere-bin-tl’lik-burs-1.jpg

rteu’den-ogrencilere-bin-tl’lik-burs-2.20131217170720.jpg

rteu’den-ogrencilere-bin-tl’lik-burs-3.jpg

rteu’den-ogrencilere-bin-tl’lik-burs-4.jpg

rteu’den-ogrencilere-bin-tl’lik-burs-5.jpg

rteu’den-ogrencilere-bin-tl’lik-burs.jpg