RTEÜ’den Rize’nin Tarımı ve Tarihi ile İlgili Çifte Etkinlik

RTEÜ’den Rize’nin Tarımı ve Tarihi ile İlgili Çifte Etkinlik
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından yarın (28 Aralık Perşembe) “Türkiye Yüzyılında Rize Tarımı” ve “Osmanlı Dönemi Fetih Sonrası Rize Şehrinde Dönüşüm” konulu programlar düzenlenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ÇAYKUR ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi iş birliğinde Ziraat Fakültesi tarafından “Türkiye Yüzyılında Rize Tarımı” konulu konferans düzenlenecek.

RTEÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Akbulut moderatörlüğünde düzenlenecek konferansta Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç Rize İlinin Tarımsal Üretim Durumu, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim Geçmişten Günümüze Çay Tarımının Gelişimi, RTEÜ Çay ve Çay Ürünleri Uygulama Arş. Merkezi Müdürü Doç. Dr. Keziban Yazıcı İklim Değişikliğinin Etkisi Altında Sürdürülebilir Çay Tarımı konularında konferans verecek.

Konferans yarın saat 14.00’da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu Pazar’da düzenlenecek.

RTEÜ’DE 2. ETKİNLİK

Rize ili Sosyal ve Kültürel Faaliyetler kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi “Karadeniz Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAMER)” ile Rize Belediyesi, Rize Kent Konseyi iş birliğinde “Rize Tarih ve Kültür Sohbetleri” başlıklı proje kapsamında “Osmanlı Dönemi Fetih Sonrası Rize Şehrinde Dönüşüm” konulu söyleşi etkinliği düzenlenecek.

RTEÜ Tarih Bölümü Öğretim Elemanı, Kamer Koordinatörü ve aynı zamanda Rize Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olan Öğr. Gör. H. Tuğba Akdoğar Akbulut'un moderatörlüğünde gerçekleşecek oturumda RTEÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Eyüp Kul, Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Ali Taşpınar ve Araştırmacı-Yazar Murat Ümit Hiçyılmaz konuşmacı olarak yer alacak.

Etkinlik, saat: 18.00’de RTEÜ Geliştirme Vakfı Binasında gerçekleştirilecek.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum