RTEÜ'lü Doktor Trabzonspor Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

RTEÜ'lü Doktor Trabzonspor Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, Trabzonspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, Trabzonspor'da ay sonunda gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi Trabzonspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Düzenlenen basın toplantısıyla adaylığı resmen duyuran Kulaçoğlu, 'bağımsız yönetim, bağımsız Trabzonspor' anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek, "Çıktığımız bu yolda, adalet ve etik ilkelere bağlı kalacağız. Bunu pratiğe geçiren her kurum ile dostluk kuracağımızın sözünü veriyoruz. Barış olması için adalet olması lazım" dedi.

hakan-kulacoglu-trabzonspor-kulup-baskanligina-adayligini-acikladi.20130508113823.jpg

Türk futbolunun aydınlık geleceği için aday olduğunu belirten Kuluçoğlu, “Bugün şimdiye kadar yazdıklarımızı, çizdiklerimizi, savunduklarımızı, önerdiklerimizi hayata geçirme, uygulama yolunda çok önemli bir adım atarken, Trabzonsporluların huzurundayız. Sadece Trabzonspor’un güzel günleri için değil Türk futbolunun aydınlık geleceği için yapılacak olan olağanüstü genel kurulda Trabzonspor kulüp başkanlığına aday olduğumu ekip arkadaşlarım adına açıklıyorum. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’un geçmişinin başarılarla dolu olduğunun ifade eden Kulaçoğlu, Sadri Şener’e şükranlarını sunarak şöyle devam etti: “Trabzonspor’un geçmişimi başarılarla dolu. Elbette zor dönemlerde geçirdi, bu dönemleri de kenetlenerek aşmaya çalıştık. Bakın iki yıl önce çok başarılı bir dönem geçirdik. Tarihimizde ilk defa Şampiyonlar Ligi’nde oynadık ve ülkemizi çok iyi temsil ettik. Ama bugün zor bir dönemden geçiyoruz. 2 yıl önce şampiyonluğu kulübümüze kazandıran sayın Sadri Şener ve arkadaşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar tarihteki yerlerini aldılar.”

hakan-kulacoglu-trabzonspor-kulup-baskanligina-adayligini-acikladi-1.20130508114417.jpg

Şike sürecine de değinen ve Türk futbolunun temizlenme şansının ertelendiğini ileri süren Kulaçoğlu, "Hepimiz söylemlerimiz ve eylemlerimizle Trabzonspor kültürünü temsil ettiğimizin bilincinde olmalıyız. Biliyorsunuz Türk futbolu çok güzel bir temizlenme şansı yakalamıştı şike sürecinde, ne yazık ki o şans bir süreliğine ertelendi. Şikeyi örtmek ve bu şansı kaçırmak için atanmış bir federasyon ve onun kurulları tarafından Türk futbolunun temizlenme şansı engellendi. Mevcut kirli çarkın kulüp başkanı, yönetici, teknik adam ve futbolcu üzerinden dönen kirli bir sistemin devam etmesinde çıkar bekleyenler var. Ben 2 yıl içinde Trabzon’dan başlayacak bu hareketle Türk futbolunun temizleneceğine ve çok ayrı bir yönetici profili olacağını umuyor, Türk futbolunun aydınlık geleceği için aday olduğumuzu söylüyorum” şeklinde konuştu.

Prof.Dr.Hakan Kulaçoğlu Kimdir?

hakan-kulacoglu-kimdir.jpg

Prof. Dr. İsmail Hakan Kulaçoğlu; 1963'te Trabzon'da doğdu. 1980'de Trabzon Lisesi'ni, 1986'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1991'de Genel Cerrahi Uzmanı, 2000'de Doçent, 2011'de Profesör oldu.

Halen, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu görevlerini yürütüyor.

Babası Trabzon Barosunun 50 yılı aşan üyelerinden Avukat Ahmet Rıza Kulaçoğlu, Trabzonspor'un kuruluş kongresinin divan başkanıydı. İki dönem de Trabzonspor Disipin Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Amcası Ergin Kulaçoğlu da 3 dönem Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter olarak görev yaptı, birçok şampiyonluk yaşadı.

1995'te başladığı futbol yazarlığında; Karadeniz, Günebakış, Fotomaç, Fanatik, Pas, Radikal Futbol, Futbol Plus, Goal gibi gazete ve dergilerde, ntvmsnbc.com internet portalında yazdı.
 
Trabzonspor yazılarını 2001'de, Fotomaç ve Fanatik'teki köşelerinin başlığı olan Ameliyat Masası adıyla kitaplaştırdı.

Kendisinin ve 38 yazarın yazılarından derlediği "Fırtına, İhtilal, Efsane: Trabzonspor" adlı kitabı 2004 yılında İletişim Yayınları tarafından yayınlandı. Yine İletişim yayınlarının Dünya Kupası (2002) ve Karardı Karadeniz (2012) kitaplarında yazılarıyla yer aldı.

Okul takımı ve amatör kümede futbol oynadı, şampiyonluklar yaşadı.

Spor hekimliği sertifikası sahibi de olan Kulaçoğlu; Ankara'daki çeşitli profesyonel kulüplere sağlık danışmanlığı, 19 Mayıs ve Cebeci stadyumları sağlık ekiplerinde görev yaptı. Birer dönem de Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Hentbol Federasyonu sağlık kurullarında bulundu.

2011 de Fonex sponsorluğunda düzenlenen Futbol Oskarları'nda En İyi Trabzonspor Yazarı, BordoMavi.Net tarafından düzenlenen taraftar ödülleri anketinde Mehmet Tan Özel Ödülü aldı. 2012 yılında BordoMavi.Net üyeleri tarafından Ulusal Medyada En İyi Trabzonspor Yazarı seçilirken, yorumcusu olduğu a haber kanalının Artı Futbol programı da En İyi Futbol Programı ödülüne layık görüldü.

Evli ve Kuzey Cem adında bir çocuk babası olan Kulaçoğlu çok iyi derecede İngilizce biliyor.