RTEÜ'lü Öğretim Üyesi Başaran, ATAM Üyeliğine Seçildi

RTEÜ'lü Öğretim Üyesi Başaran, ATAM Üyeliğine Seçildi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Başaran, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı haberleşme üyeliğine seçildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Başaran, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde yer alan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı (ATAM) tarafından beş yıllığına “haberleşme üyeliğine” seçildi.

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 14. maddesi ile yine Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Asli, Şeref ve Haberleşme Üyeleri Yönetmeliğinin 5. ve 8. maddelerine ve Yönetim Kurulunun 12.01.2022 tarihli ve 833/3 sayılı kararına istinaden beş yıl süreyle bu görevi yerine getirecek olan RTEÜ'lü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başaran, kurumun yurtiçi ve yurtdışındaki faaliyetlerine yardımcı olacak.

RTEÜ Rektörlüğü yayımladığı mesajla Başaran'ı kutlayarak, mesajda, "Öğretim üyemizi tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

17 Ağustos 1983 tarihinde kurulan ve görevleri 2011 yılında yeniden düzenlenen Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu; Atatürk’ün içinde doğduğu siyasi ve sosyo-ekonomik ortamdan başlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm yönleriyle araştırmak ve yaymak gibi misyonları üstleniyor.

sinan-basaran.jpg