RTEÜ'lü Prof. Dr. Servet Karasu, BEÜN'de Rektör Yardımcısı olarak göreve başladı

RTEÜ'lü Prof. Dr. Servet Karasu, BEÜN'de Rektör Yardımcısı olarak göreve başladı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olarak göreve başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜN) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak göreve başladı.

BEÜN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer başkanlığında Senato Salonu’nda Yönetim Kurulu toplantısı düzenlendi. YÖK Denetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Osman Karamustafa, BEÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı’na açılan 1 adet profesör kadrosuna, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği”nin 15. maddesi uyarınca Prof. Dr. Servet Karasu’nun atanmasına oy birliği ile karar verildi.

Ardından Prof. Dr. Servet Karasu, BEÜN’de Rektör Yardımcısı olarak atandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olarak göreve başlayan Karasu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Çok kıymetli mesai arkadaşlarım ve sevgili Rizeliler! ‘Doğduğun yeri seveceksin, yaşadığın yeri seveceksin, çalıştığın yeri seveceksin’ düsturuyla 29 yıldır severek görev yaptığım Rize’den ve mensubu olmaktan gurur duyarak çalıştığım Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden bu hafta itibariyle ayrıldım. Elimden geldiğince yaşadığım ile ve üniversitemize faydalı olmaya çalıştım. Bu şehirde dünya evine girmenin, bu şehirde çocuklarımı yetiştirmenin mutluluğunu yaşadım. Yurdumuzun her bir köşesinden gelen ve bu bölgede yaşayan binlerce öğrenciye ders vermek, faydalı olabilmek için gayret ettim. İlimizde yapılan işlere, projelere ve öğrencilerime karınca kararınca faydalı olabildimse, çorbada tuzum olabildiyse ne mutlu bana. Rizeli arkadaşlarımız ve Rize’de yaşayanlar beni fahri hemşerileri olarak kabul ederlerse sevinirim. Bundan sonra nasipse, yurdumuzun yeşil ile mavinin birleştiği bir diğer köşesinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde görev yapacağım. Dualarınızı beklerim. Hoş bir seda bırakabilmiş olabilmek dileğiyle, hakkınızı helal ediniz.” Dedi.

PROF. DR. SERVET KARASU KİMDİR?

Lisans Eğitimini 1993 yılında Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi inşaat bölümünde tamamladı. Ardından Karadeniz Teknik Üniverstesi’nde 1998 yılında yüksek lisans, 2004 yılında ise doktorasını yaptı. Karasu, 2005-2006 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Georgia Institute of Technology, Engineering Faculty’de Post Doktora yaptı.

Karasu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize MYO’da öğretim görevlisi (1994-2004) Georgia Institute of Technology, Civil And Environmental Eng Usa, inşaat mühendisi (2005-2006) , Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Meslek Yüksekokulu’nda Yrd. Doçent (2007-2012 ) ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumunda (2015-2016) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği’nde Doçent ve Profesör (2012- 2022) olarak görev yaptı.

İleri derecede İngilizce bilen Karasu, inşaat mühendisliği Hidrolik, kıyı yapılarının tasarımı, mühendislik ve teknoloji alanında bilimsel çalışmalar yapmaktadır.

harun-mertoglu-rize-milletvekili-aday-adayi-004.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum