RTEÜ'nün UniEuroFish Projesi Toplantısı Sona Erdi

RTEÜ'nün UniEuroFish Projesi Toplantısı Sona Erdi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde yürütülen UniEuroFish Projesi, Dedeman Otelde yapılan kapanış toplantısıyla sona erdi.

Toplantının açılışında RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Karslı, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Davut Turan ve Proje ortağı Lega Pesca adına dış ilişkiler uzmanı Gabriele Verginelli katılımcıları selamlayan birer konuşma yaptı. Ardından Proje Yürütücüsü Doç.Dr. Göktuğ Dalgıç ve projenin Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet Tan tarafından bir yıllık proje süresince gerçekleştirilen faaliyetler görsel olarak sunuldu.

unieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(2).jpg

Daha sonra Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Vahdet Ünal başkanlığındaki panel oturumuna geçildi. Panel başkanının Ülkemizdeki Su Ürünleri Kooperatiflerini örneklerle açıklayan ilgi çekici sunumunun ardından panelistlerden SÜRKOOP başkanı Ramazan Özkaya, “Su Kooperatiflerin balıkçıların kalkınmasındaki rolü” isimli konuşmasını gerçekleştirdi. Panele FAO adına katılan Haydar Fersoy ise “Karadeniz’de küçük ölçekli balıkçılığın geleceği, FAO politikalarının küçük ölçekli balıkçılığın korunması ve sürdürülebilirliği noktasındaki etkileri” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Panelin son konuşmacısı ise Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Selda Dalgıç oldu. Dalgıç’ın “Rize ili Deniz Balıkçılığı Potansiyeli ve Sunulan Hizmetler” isimli sunumuna mütakip panel sona erdi.

unieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(1).jpg

Panelin ardından proje süresince yetişkin eğitimi ve AB uyum yasaları çerçevesinde Balıkçılık konusunda yetkinliklerini arttıran RTEÜ Öğretim Elemanları adına Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ferhat Kalaycı’ya Lega Pesca yetkililerince katılım belgesi takdim edildi.

unieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(3).jpg

Proje hedeflerinden birisi olan “TÇTİ Su Ürünlerinin Üretimi ve İşlenmesi” isimli kursa katılıp sertifika almaya hak kazanan ve bu mutlu güne aileleriyle birlikte katılıp heyecana ortak olan balıkçılara Rize ve Pazar Halk Eğitim Yetkililerince sertifikalarının verildiği törenin  ardından düzenlenen yemekle toplantı sona erdi.

unieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(4).jpgunieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(5).jpgunieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(6).jpg

unieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(7).jpgunieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(8).jpgunieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(9).jpg

unieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(10).jpgunieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(11).jpgunieurofish-projesi-kapanis-toplantisi-rteu-(12).jpg