RTEÜ'ye İlk Kez Rektör Başdanışmanı Atandı

RTEÜ'ye İlk Kez Rektör Başdanışmanı Atandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’a ilk kez başdanışman atandı. İşte RTEÜ Rektörünün başdanışmanı:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’a ilk kez başdanışman ataması yapıldığı öğrenildi.

olay53 haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi İslâm Mezhepleri Tarihi Öğretim Üyesi ve Bilgi İşlemden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet İshak Demir, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’a başdanışman olarak atandı.

RTEÜ Rektör Danışmanı ve İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Karaman’ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne atanmasının ardından Demir’in de Rektör Başdanışmanı olarak atanmasıyla RTEÜ’deki Rektör Danışmanları sayısı 2’ye düştü.

RTEÜ’de Doç. Dr. Ahmet Küçük ile Öğr. Gör. Hasan Turgut Rektör Danışmanı olarak görevlerine devam ediyor.

KENDİ AĞZIYLA DOÇ. DR. AHMET İSHAK DEMİR KİMDİR?

ahmet-ishak-demir-rteu-rektor-basdanismani.jpg

1968 yılında Rize/Çayeli/Armutlu Köyü'nde doğmuşum. (Şimdiki adıyla Yeşilköy)  İlk (1979) ve orta okulu (1983) aynı yerde, lise öğrenimimi ise Beylerbeyi Lisesi'nde (İstanbul-1986) tamamladım. Aynı yıl girdiğim Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldum.

1993 yılında aynı fakültede Kelam Anabilim dalında yüksek lisansımı, 2000 yılında da doktoramı tamamladım.

1995 yılında KTÜ Rize İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı'na Araştırma Görevlisi olarak atandım.

Ocak 2001'de aynı anabilim dalında Yardımcı Doçent unvanıyla öğretim üyeliğine atandım ve halen bu görevime (2006 Mayıs'tan itibaren Rize Üniversitesi, 2012'den itibaren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi) devam etmekteyim.

3 Mart 2004 - 2 Aralık 2005 tarihleri arasında Dekan Yardımcılığı görevinde bulundum.
27 Temmuz 2007 tarihinde Rize Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksekokulu kurucu müdürlüğüne atandım, bir dönem mezun verdikten sonra 27.07.2010 tarihinde bu görevimden ayrıldım.

06 Ekim 2011 tarihinde Bilgi İşlemden Sorumlu Rektör Danışmanlığı görevine atandım.
21 Haziran 2012 tarihi itibarıyla doçent oldum. 3’ü kız biri erkek 4 çocuk babasıyım.