RTSO Meclis Üyesi Karakoyunlu'dan RTSO Yönetimine Seçim Tepkisi

RTSO Meclis Üyesi Karakoyunlu'dan RTSO Yönetimine Seçim Tepkisi
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Meclis Üyesi Recep Ali Karakoyunlu, RTSO Yönetiminin seçimi kazanabilmek adına meclis gruplarını haksız bir şekilde değiştirdiğini ifade ederek Yüksek Seçim Kuruluna başvuracaklarını kaydetti.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) seçimleri Ekim-Kasım ayları arasında yapılacak. RTSO Başkan Adayı Asım Çillioğlu’nun grubunda yer alan RTSO Meclis Üyesi Recep Ali Karakoyunlu, seçim tarihini açıklamadığından mevcut yönetimi eleştirerek, mevcut yönetimin seçimi kazanabilmek için kendilerine oy vermeyeceklerle oy verecek kişileri belirleyerek grupları şekillendirdiğini ve meslek gruplarını haksız şekilde değiştirdiğini ifade ederek Yüksek Seçim Kuruluna şikayette bulunacaklarını kaydetti.

Karakoyunlu, beraberindeki iş insanlarıyla birlikte RTSO binası önünde basın açıklamasında bulundu.

Açıklamasında RTSO’nun geçtiğimiz hafta yaptığı bilgilendirmede 2022 Ekim-Kasım ayları arasında oda meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerini yapacağını duyurduğunu belirten Karakoyunlu, “Akredite olmuş İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere büyük odalar ile çevremizdeki ilçe odaları seçim tarihlerini açıklarken, RizeTSO ise tarihi açıklamak için hala yasal süresi olan son 15 günü beklemektedir. Rize TSO yönetenleri bilmeliler ki; Rizeli artık şehirlerarası ve uluslararası ticaret yapmakta ve bunun için seçimleri en az bir ay önceden öğrenmesi gerekmektedir.” dedi.

Karakoyunlu, üyelerin bilgileri olmadan alakasız meslek gruplarına kaydırıldığını ifade ederek, “Mevcut yönetim seçim kararını açıklamasa da mevcut başkan ve genel sekreter; oy verecek ve aday olacak üyeleri mağdur edecek olan uygulamaları ortaya koymaktadırlar. Rize TSO üyeleri haberleri olmadan, mevcut yönetmenliğin boşluklarından yararlanarak işleri ile alakalı olmayan komitelere atılmaktadırlar. Mevcut yönetim seçimi kazanabilmek için kendilerine oy vermeyecek kişileri ve oy verecek kişileri belirleyerek grupları şekillendirmektedirler. Mevcut başkan, karşısında aday olan ve bir aydır sahada çalışan meclis üyesi adayı arkadaşımızın meslek grubunu haksız bir şekilde değiştirmiş ve meslek grubu ile alakasız, kendisine yakın kişileri, aday olduğu meslek grubuna taşımıştır. Tüm bu yapılan haksızlıkları bir şekilde kanuna uydurmaya çalışıyorlar fakat seçime az bir süre kala yapılan bu hamleler ahlaki ve doğru değildir.

Bu konu ile alakalı olarak Başkan Adayımız sayın Asım Çillioğlu ve tüm aday olan meclis üyesi arkadaşlarımızla Yüksek Seçim Kuruluna başvurup, Rize tüccarının hakkını sonuna kadar savunacağız. Bizler kavgacı, ayrıştırıcı bir yapıda olmayacak sadece adil bir seçim ve özgür, çalışkan ve üretken bir Rize TSO istiyoruz.” diye konuştu.

rtso-meclis-uyesi-recep-ali-karakoyunlu-basin-aciklamasi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
36 Yorum