RTSO'dan 5084 Sayılı Teşvik Yasasının Uzatılması isteği

RTSO'dan 5084 Sayılı Teşvik Yasasının Uzatılması isteği
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu, 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın süresinin uzatılmasını istediklerini bildirdi.

Ofluoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yasa ile 49 ilde 10 ve üzeri işçi istihdam eden tüm iş yerleri için uygulanan sigorta primi işveren hissesi desteğinin uygulama süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Teşvik sayesinde KOBİ'lerin yeni yatırım imkanları bularak istihdamı artırdığını ifade eden Ofluoğlu, şunları kaydetti: ''Halen uygulamada olan 5084 sayılı yasa, istihdamı desteklemek için hazırlanmıştır. Yeni çıkan 3305 sayılı yasa ise yeni ve büyük yatırımları desteklemektedir. Yani eski yasa istihdamı, yeni yasa yatırımı desteklemektedir. Anlaşılacağı gibi bu yasalar birbirinin aynı veya devamı niteliğinde değildir. Tamamen farklı yasalardır. Bilindiği üzere Rize'de Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni kurulması nedeniyle teşvik süresinin uzatılması ilimiz için yararlı olacaktır. Organize Sanayi Bölgesi'nin de yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacağını düşünürsek teşvik daha da önem arz etmektedir. Bu yasa süresinin uzatılması Rize için elzemdir. Rize'nin de içinde yer aldığı 49 ilin, gelişmesinde sağladığı yarar nedeniyle Teşvik Yasanın süresinin uzatılmasının daha doğru olacağı kanaatindeyiz.''

Ofluoğlu, konunun takipçisi olduklarını kaydetti.