RÜ Rektörlük Seçim Sonuçları

RÜ Rektörlük Seçim Sonuçları
Rize Üniversitesi (RÜ) rektörlüğü için aday belirleme seçimleri yapıldı. İşte sonuçlar:

Yeni rektörün 17 Mayıs 2011'de göreve başlayacağı Rize Üniversitesi'nde bugün aday belirleme seçimi heyecanı yaşandı. Rize Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde saat:14.00'te başlayan aday belirleme seçimleri sonuçlandı. Beklendiği gibi Prof. Dr. Arif Yılmaz Rize'deki seçimleri rakipsiz olarak önde tamamladı. Yılmaz, kullanılan 197 oyun 176'sını aldı.

Rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu'nun adaylıktan çekilmesiyle Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın tek adayla girdiği ve 212 öğretim üyesinden 197'sinin oy kullandığı seçimlerde kullanılan oylardan 6'sı geçersiz sayıldı.

Seçim öncesinde bir konuşma yapan mevcut rektör Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize'nin her zaman bir çok olaya öncülük ettiğini belirterek, ''RÜ rektörlük seçimlerinde de bir öncülük yaparak aday olmamaya karar verdim. Rektörlük seçiminin bir çekişmeye dönüşmemesi için 2 dönem yürüttüğüm rektörlük görevine yeniden talip olmadım. RÜ'de bilimsel yarış olur, seçim yarışı olmaz'' dedi.

Seçim öncesi kasıtlı olarak sürtüşmenin içine çekilmeye çalışıldığını ifade eden Okumuşoğlu, ''Rize'yi daha ileri taşımak için dayanışma içerisinde olmalıyız. RÜ mevcut yapısıyla aynı dönemde kurulan üniversitelerin çok önünde. Daha da ileri gitmek için bayrağı başka arkadaşlara devrediyoruz. Bizi olumsuzluklara çekmek isteyenlere bu fırsatı vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz'' diye konuştu.

İşte Sonuçlar :

Prof. Dr. Arif Yılmaz : 176

Prof. Dr. Mustafa Durmuş : 3

Prof. Dr. Ali Akdoğan : 3

Prof. Dr. Selami Şaşmaz : 2

Prof. Dr. Davut Keskin : 2

Prof. Dr. Kemal Sandıkçı : 1

Prof. Dr. Ekrem Algül : 1

Prof. Dr. Oktay Torul : 1

Prof. Dr. Osman Karamustafa : 1

Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu : 1

Yapılan seçim sonuçlarına göre, Prof. Dr. Arif Yılmaz, Prof. Dr. Ekrem Algül, Prof. Dr. Davut Keskin, Prof. Dr. Erhan Reis, Prof. Dr. Osman Karamustafa ve Prof. Dr. Mustafa Durmuş’un isimleri YÖK’e gönderilecek.

YÖK ise bu altı isim arasından üç ismi eleyerek diğer üç ismi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderecek. Gül kalan üç isim arasından Rize Üniversitesi Rektörü’nü atayacak. Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın rektörlüğüne kesin gözle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı'nın atama yapmasıyla yeni rektör 17 Mayıs 2011'de görevine başlayacak.

arif-yilmaz-rize.jpg