RÜ'de Mezuniyet Sevinci

RÜ'de Mezuniyet Sevinci
Rize Üniversitesi 6. Mezuniyet Töreni yapıldı. Rize'de ilk defa mezuniyet törenlerine yoğun bir katılım gerçekleşti.

Rize'den her kesimden mezuniyet törenine yoğun ilgi...

RİZE ÜNİVERSİTESİ'NE SAHİP ÇIKTI... SALON SEYİRCİYE YETMEDİ...

Rize Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize’nin yeni milletvekilleri Nusret Bayraktar, Hasan Karal, Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Akçay, İdare Mahkemesi Başkanı Abdurrahman Beşer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte öğrenciler ve veliler katıldı. Rize Üniversitesi ilk defa bu mezuniyet döneminde spor salonunu hınca hınç doldururken töreni yaklaşık 6 bin 500 kişi izledi.

1.20110614182030..jpg

2.20110614182041..jpg

1.20110614211319..jpg

Mezun öğrenciler adına Öğrenci Konseyi Başkanı Rıdvan Demirtaş, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Sayın Rektörüm, Sayın Protokol Üyeleri, Değerli Konuklar, Saygıdeğer Hocalarım, mezun olacak arkadaşların değerli velileri ve her zaman her yerde söylediğim, temsil etmekten gurur duyduğum öğrenci arkadaşlarım, mezuniyet törenimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Burada geçirdiğiniz zaman içerisinde eminim ki çok güzel dostluklar kurdunuz. Aynı zamanda burada bir aile olarak Rize Üniversiteliler olarak sayısını sayamayacağımız kadar çok başarının altına Biz Rize Üniversiteliler imzasını attınız. Ve Rize Üniversitesi Mezunu olarak eminim ki hayatınızın her alanında diğer öğrencilerden bir adım önde olacaksınız. Bu haklı gururun yaşanmasında, Üniversitemizin bu kadar hızlı gelişmesinde en önemli paya sahip olan başta Sayın Rektörüme ve bütün üniversite çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Değerli öğrenci arkadaşlarım bu mezuniyet bir ayrılık değildir. Biz bundan sonra da bir aile olduğumuz bilincinde olarak görüşmeye devam edeceğiz. Sizleri yetiştiren değerli annelerinizin ve babalarınızın ellerinden öpüyorum. Hayat boyu başarının sizinle olmasını diliyorum.”

ridvan-demirtas.jpg

Üniversite dönem birincisi Elif Özkanlı ise yaptığı konuşmada, "Sayın Valim, Sayın Rektörüm, Saygıdeğer Hocalarım, Kıymetli Misafirler ve Sevgili Arkadaşlar; 2010-2011 öğretim yılı Rize Üniversitesi mezunları diploma törenine hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız. Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatıyoruz, diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz." dedi. 

elif-ozkanli.jpg

Özkanlı konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: Her birimiz üniversiteye başladığımızda pek çok hayalle geldik. Kimilerini gerçekleştirebildik, kimilerinden vazgeçtik. Ama bütün bu süre zarfında elde etmemiz gereken en önemli şeyi elde ettiğimize inanıyorum. Bizler ilim diyarında zorlu bir süreçten geçtik ancak bugün eğitim hayatımızın duraklarından birisi olan fakülte hayatımızı başarıyla tamamlayarak zoru başarmış olduk.

Bu süreci başarıyla tamamlama noktasında bizlerden desteğini esirgemeyen, bizlere bu gurur gününü yaşatan değerli öğretim üyelerimize,  başta kendi annem ve babam olmak üzere fedakar ailelerimize teşekkür ediyor, ülkemize önemli katkı sağlayacaklarına inandığım arkadaşlarımı içtenlikle kutluyorum. Hepinize Teşekkür ediyorum.

1.20110614205843..jpg

Veliler adına bir konuşma yapan dönem birincisi Elif Özkanlı'nın ağabeyi Nuri Özkanlı'nın konuşması: Sayın Valim, Sayın rektörüm, Saygıdeğer öğretim elemanları, kıymetli misafirler, sevgili kardeşlerim; 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı Rize Üniversitesi Mezuniyet Törenine hepiniz Hoşgeldiniz.

nuri-ozkanli.jpg

Değerli konuklar, "İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özellik daha rahat, daha müreffeh yaşaması için bir bilgi ve beceri peşinde koşmasıdır. Bu bilgi ve beceriyi kazanmanın da yolu; öğrenim ve eğitimdir. Nasıl ki bedenlerin gıdası yiyecek ve içecekse, akıl ve ruhun gıdası da ilimdir. İlim servetten daha kıymetlidir. Çünkü, serveti biz korurken, ilim bizi korumaktadır. İşte bugün bizler buraya bilginin öneminin farkında olan gençlerin mezuniyeti için toplanmış bulunuyoruz. Öğrenci kardeşlerimiz dört yıl boyunca çalıştılar çabaladılar ve aileleri olarak bizlere bugünleri göstererek bizleri mutlu etmiş oldular.

Bu vesileyle öncelikle kardeşlerimizi yetiştiren  hocalarımıza teşekkür ediyor, bütün mezun öğrenci kardeşlerimi geçirmiş oldukları bu yorucu, uzun eğitim programında elde etmiş oldukları başarılardan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca dört yıl boyunca çalışıp çabalayarak, üniversite birinciliği elde eden, bize bu güzel günü yaşatan kardeşim Elif Özkanlı’ya annem, babam ve bütün ailem adına teşekkür ediyorum.

“Gençken bilgi fidanını dikmezsek, yaşlandığımız zaman gölgesine sığınacak bir yerimiz olmayacaktır.”

Değerli kardeşlerim, sizler bilgi fidanlarınızı diktiniz. Gölgesinde sığınacak yer bulabilmek için o fidanları sulamayı unutmayın.  Yolunuz açık olsun.

3.20110614183040..jpg

4.20110614183329..jpg

Törende konuşan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Rize Üniversitesi’nin kurulduğu günden geldiği noktada emeği geçen herkese teşekkür ederken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ayrıca teşekkür etti.

arif-yilmaz.20110614182303..jpg

Yılmaz, “Anadolu’nun makus kaderini değiştiren sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’de 60 üniversite vardı. Bilim bunların tekelindeydi. Şimdi 156 üniversite var. Bunu sağlayan Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Daha da önemlisi üniversitelerde mantalite değişti. Tıpkı Türkiye’deki mantalite değişikliği gibi. Üniversitelerde totaliter anlayış yerini hür ve demokratik anlayışa bırakmıştır. Başbakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise konuşmasında, Rize Üniversitesi’nin büyümesini hızlandırmak için Isırlık Mevkii’ndeki yapılanmasını arttırması gerektiğini savundu.

halil-bakirci.20110614210434..jpg

Programda Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Başkanı Rahmi Metin birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Üniversite birinciliğini Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Elif Özkanlı aldı. Dereceye giren öğrenciler arasında Rize Meslek Yüksek Okulu Teknik Programlar Okul 2.’si 56 yaşındaki Tahir Tuzcu dikkat çekti. Okulun en yaşlı mezunu olan Tuzcuoğlu’nun başarısı ise takdir topladı. Tuzcuoğlu ödülünü Rize Üniversitesi Derneği Başkanı Rahmi Metin’in elinden aldı.

1.20110614210844..jpg

1.20110614211054..jpg

ru.jpg