Ruhun bir parçası olun

Ruhun bir parçası olun
Sezon hazırlıklarının ikinci etabına Kızılcahamam’da devam eden Ç.Rizespor’ da Teknik Direktör Oktay Çevik, Yeşil-Mavilileri hangi sistemle oynatacağı, yeni sezonda takımının hangi taktik anlayışı sergileyeceği konusundaki ilk bilgileri futbolcularına ver

Kızılcahamam kampının ikinci gününde öğrencileriyle bir toplantı yapan Çevik, verdiği mesajlar yeni sezon için önemli ip uçları taşıyor. Çevik toplantıda uyarılarda özellikle sistemin gereklerine uymayan ve taktik anlayışa ters düşen futbolculara asla hoşgörü göstermeyeceğini vurgularken, takımın düzeninin bozulmasına izin vermeyeceğini net bir dille belirtti.

Sahada Bencillik Yok

Futbolcuların büyük bir dikkatle dinledikleri gözlemlenen toplantının en önemli konusunun bireysellik ve bencil oyun oluşu dikkat çekti. Çevik, hiçbir futbolcunun sahada bencilce davranmasını şahsi gösteriler yapmasını kesinlikle istemiyorum. Tribüne oynamayacaksanız. Orası sizin bireysel yeteneklerinizi sergileme alanınız değil. Gereksiz çalım atmak yok derken basit futbol isteğini şu sözlerle anlattı. Sizin için tek anlayış takımın başarısı olmalı. Hepinizin bu ruhun bir parçası olmasını istiyorum. Takımın disiplini her şeyin üstündedir. Ve hepinizin bu disipline uymasını istiyorum. Zaten bunların çalışmalarını yapıyoruz.

4-3-3 Dizilişiyle Oynayacağız

Yeri geldiğine herkesin her kesin yerine geçebileceğinin de altını çizen Oktay Çevik, “Saha içindeki pozisyon kaymalarını hem savunmada hem hücumda sık sık yapacaklarını söyleyen Çevik, “Bunu yapabilmenin ana koşulu çok koşmak. Bütün sezon koşmaya hazırlanın koşmayan oyuncunun bu takımda yeri olamaz. Benimseyeceğimiz dizilişte bunu gerektiriyor. 4-3-3 dizilişiyle oynayacağız. Sezon boyunca olabilecek bazı durumlar dışında sahaya bu dizilişle çıkacağız. Rakibe göre taktiksel anlamda değişiklikler yapabiliriz. Ancak bu sistemden genelde vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Herkesken Fazla Koşacaklar

Nadir’de olsa zaman zaman farklı dizilişlerle de sahaya çıkabileceklerini anlatan Oktay Çevik, toplantı boyunca savunma, orta saha ve hücum oyuncularına görevlerinin neyi gerektirdiğini temel hatlarıyla açıkladı. Gerek oyun felsefesinin gerekse sistemin bir sonucu olarak oyunun kalbinin önde oynayanlar olacak. Forvet oyuncuları herkesten daha fazla koşacak. Sadece hücum anlamanda değil, oyunun savunma kısmında da takım defansı anlamındaki önlemler olacak. Bu zor yükün altından kalkmak elbette kolay değil. Aramıza katılacak yeni oyuncular da bu yüke ortak olacak”.

Sakata Geldik

Ç.Rizespor’da sakatlıkların ardı arkası kesilmiyor. Rize’de yapılan ilk etap hazırlıklarda sakatlanan futbolculardan Mustafa ve Özgür tedavilerine İstanbul’da devam ederken Kızılcahamam’daki ilk çalışmada sakatlanan Ulaş ve Mehmet Şen, dün takımdan ayrı olarak çalıştılar. Öte yada Rizespor’da sakatlar kervanına Antrenör Hasan Vezir’de katıldı. Dün sabahki idmanda yapılan 5-2 top kapma çalışmasında oynayan Vezir girdiği mücadelede topa basarak yere düştü ve sol ayağı diz kapağı döndü. Kaleci antrenmanda yaptığı kurtarışta omzunun üstüne düşmesiyle hafif bir sakatlık geçirdi.