Saadet GİK Üyesi Arslan Ateş Rize'de: “Şu anda her yerde yangın var”

Saadet GİK Üyesi Arslan Ateş Rize'de: “Şu anda her yerde yangın var”
Saadet Partisi Genel İdare Kurul Üyesi Arslan Ateş, bir dizi program ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Rize’de iktidarın ekonomi politikasını eleştirdi, “Şu anda her yerde yangın var. Nereye giderseniz gidin herkes bu tablodan etkilenmektedir” dedi.

3 günlük programı kapsamında esnaf ve sivil toplum kuruluşu ziyaretleri yapmak üzere Rize’ye gelen Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Arslan Ateş, beraberinde Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Ardından saha çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Genel Merkez tarafından düzenlenen ve tüm yurtta eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek yılın en son çalışması için bölgede yapılacak teşkilat çalışmalarına eşlik edeceklerini kaydeden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Arslan Ateş, “2022 yılının kilitlendiği bir yer var, o da ekonomi. Şu anda her yerde yangın var. Nereye giderseniz gidin herkes bu tablodan etkilenmektedir. Bu sorunun kısa, orta ve uzun vadeli çözümünü Saadet Partisi olarak anlatmak mecburiyetindeyiz. Bu yüzden vatandaşlarımızın arasındayız. Orta direk tabiri artık tamamen ortadan kalktı. Fakirin daha fakir, zenginin daha zengin olduğu bir dönem yaşanıyor. Bunu bir istatistikle daha iyi anlatabiliriz: Sermaye çevresi mili gelirden aldığı payı yüzde 43’den yüzde 54’e çıkarmış ama çalışan kesimin payı yüzde 37’den yüzde 25’e düşmüştür. Bugün bu adaletsiz sitemde evine ekmek götürmekte zorlanan milyonlarca insan vardır. Ülke 20 yılda bu hale getirildi, bunu görmek lazım. 2023 yılının bütçesinde vergiden elde edilen gelir üç katına çıkarıldı. Gelirin zaten yüzde doksanını vergi oluşturuyorken üç katına çıkartılıyor. Bu şu demektir, ekonomik iyileştirmeler yapmadan verilen asgari ücret zammı ve EYT düzenlemesi yükünü yine vatandaşa yansıtılacaktır. Ne yazık ki hükümetin ekonomi programı bilinmiyor. Gözlerimi kaparım, açarım her şey düzelir diye bir şey yok. Ortada yönetilmesi gereken bir sorun değil, bir kriz var. Bunu vatandaşa açıklayamadıkları için her gün bir müjde açıklıyorlarmış gibi yapılıyor. Yeni alınan EYT kararının 2 milyon 250 bin vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyoruz elbette. Belki muhalefet baskısıyla ÖTV indiriminin de gerçekleşmesini sağlayacağız ama toptan çözüm olarak önce iktidara geleceğiz. Saadet Partisi olarak bir diyoruz ki, öncelikle yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz. İnsanların kendi beklenti ve ihtiyaçlarına kolayca ulaşabildiği, hayatça ve huzurla yaşayabildiği bir Türkiye istiyoruz.” dedi.

Basın toplantısının ardından Rize’de esnaf ziyaretleri gerçekleştir GİK Üyesi Ateş, esnafın ve toplumun sıkıntılarını dinleyip çözümün nasıl olabileceği hakkında esnaf ve vatandaşlarla sohbette bulundu.

Esnaf ziyaretlerinde, “Muhalefet partileri olarak hükümetin doğalgazla ilgili, EYT ile ilgili, asgari ücretle ilgili almış oldukları kararlar kısmen bizi memnun ediyor. Eğer yapısal reformlar yapılmış olsaydı ekonomik alanda bunları taşıyabilecek gücümüz de olacaktı ama bu yok.” ifadesinde bulunan Ateş, “Muhalefet partileri ve altılı masa Emeklilikte Yaşa Takılanları yıllardır gündeme getirirken bununla ilgili gerekli çalışmaların da yapılması gerektiğini hatırlatarak gündeme getiriyordu. Asgari ücretle ilgili Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, kademeli bir şekilde asgari ücretin açlık sınırı değil fakirlik sınırına getirilebilmesi için yedi yıllık bir projeksiyon tuttu. Sabahleyin kalkıp da asgari ücretle ilgili bir açıklama yaparsanız işsizliği tetiklersiniz, işverenler ve işletmeler bu maliyetin altından kalkamaz hale gelir. Bu yüzden en önemlisi ekonomik alt yapıları iyileştirip milletin sırtına yük olamayacak şekilde refah seviyesini arttıracak hamleler yapmaktır.” dedi.

saadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-1.jpgsaadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-2.jpgsaadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-3.jpgsaadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-4.jpgsaadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-5.jpgsaadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-6.jpgsaadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-7.jpgsaadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-8.jpgsaadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-9.jpgsaadet-gik-uyesi-arslan-ates-rizede-esnaf-ziyaretleri-gerceklestirdi-10.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
22 Yorum