Sadece topu değil, hayallerini de dışarı attılar

Sadece topu değil, hayallerini de dışarı attılar
Macaristan beraberliği ile Dünya Kupası biletini mucizelere bırakan milli yıldızların bir kısmı kariyerlerini Dünya Kupası maçı oynamadan noktalayabilir.
Son 20 yılın en kötü eleme performansına imza atan Türkiye Milli Takımı, Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası için umutlarını Kaf Dağı'nın ardına bıraktı. Kadrodaki yıldızlar ise bu başarıya şüphesiz Türk milletinden daha çok üzüldü. Öyle ki; belki onlar kariyerleri boyunca Dünya Kupası göremeyebilir!
 
Selçuk ve Burak 33 yaşında! 
 
Son dönemde Galatasaray'da gösterdikleri performansla sivrilen ve Sarı-Kırmızılı kulübün aldığı flaş sonuçlarda büyük payları bulunan Burak Yılmaz ve Selçuk İnan, 2018'de Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda 33 yaşında olacak. Ayrıca Umut Bulut da 35 yaşına girmiş olacak... Kariyerinde Bayern Münih ve Real Madrid gibi iki dünya devinde oynama şansı yakalayan Hamit Altıntop ise 36 yaşında olacak ve büyük ihtimalle Dünya Kupası görmeden kariyerini sonlandıracak.
 
32 yaşındaki Emre Belözoğlu ise belki de milli takımla son maçlarına çıkıyor ve 2014 de Emre için belki son turnuva olacaktı. Emre 2002'de üçüncü olan milli takımın Dünya Kupası kadrosunda bulunuyordu. Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Volkan Demirel, 2018'de 37, Gökhan Gönül ise 33 yaşında olacak. Türk futbolunun şu andaki en büyük yıldızı Arda Turan da 2018'e katıldığımız takdirde 31 yaşına basmış olacak.
 
Almanya'da yetişen ve Alman yetkililerin baskısına rağmen Türk milli takımını tercih eden, alt yaş kategorilerinde Türkiye forması ile Dünya Kupası organizasyonlara katılan Nuri Şahin de 2018 yılında 30 yaşında olacak. 
 
Yaşlı ama tecrübesiz kadro
 
2018 Dünya Kupası'na katıldığımızı, Burak, Selçuk, Gökhan, Volkan, Arda gibi oyuncuların da o gün bile çok iyi performans gösterdiğini ve kadroda olduğunu düşünürsek de işimiz pek kolay değil. Çünkü bu sefer elimizde yaşlı, milli takımlar düzeyinde uluslararası tecrübesi tartışılan ve Dünya Kupası tecrübesi olmayan bir kadro bulunacak.