Sağlık İl Müdürlüğü'nden Ambulans Açıklaması

Sağlık İl Müdürlüğü'nden Ambulans Açıklaması
Rize İl Sağlık Müdürlüğü, selden etkilenerek kullanılamaz hale gelen ambulanslarla ilgili yapılan haberler üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada, araçların onarımlarının mümkün olmadığı belirtilerek, bir bölümü kaskolu ve sigortalı olan ambulansların kasko bedellerinin tahsili için işlem başlatıldığı, hurdaya çıkan araçların satışı için Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredildikleri duyuruldu.

Konuyla ilgili yazılı açıklamada, 24 Eylül 2011 tarihinde meydana gelen sel felaketinde müdürlüğe ait olup Çamlıbel Mahallesindeki Aile Sağlığı Merkezi araç parkında bulunan ambulansların çamur ve sular altında kaldığı hatırlatılarak şöyle denildi: "Kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu çamura batık vaziyetteki araçlar çıkarılmış ve hasar tespiti için ilgili servis ekiplerine baktırılmıştır. Yetkili servis teknik elemanlarının düzenledikleri hasar tespit raporlarına göre bu araçların tamirlerinin mümkün olmadığı ya da değerlerinin üzerinde masraf gerektiği anlaşılmıştır. Araçlarımızın bir kısmı kasko sigortalı olması nedeni ile kasko bedellerinin tahsili için gerekli işlemler hemen başlatılmış olup, tamamlanmak üzeredir. Diğer araçlarımız ise, mevzuatımıza göre HEK işlemine tabi tutulması için Bakanlığımızla gerekli yazışmalar yapılmış ve Bakanlığımızın onayı alındıktan sonra araçların satış işlemleri yapılmak üzere Milli Emlak Müdürlüğüne devredilmiştir."

Milli Emlak Müdürlüğü'nün kendi mevzuatı çerçevesinde ihale işlemlerine başladığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Süreç devam etmektedir. Araçlarımızın selden çıkarıldıktan sonra her ne kadar hurdaya ayrılacak ise de hurda değeri de korunması gerektiğinden satış işlemleri tamamlanıncaya kadar güvenli bir yerde muhafaza edilmesi için şu an yurt olarak kullanılan ve bu vesile ile güvenliği bulunan eski 82.Yıl Devlet Hastanesi bahçesinde bekletilmesi uygun görülmüştür. Ambulanslarımızın üzerinde bulunan araç ya da tıbbi donanımında kullanılabilir cihaz ve aletler müdürlüğümüzün bilgisi dahilinde diğer ambulanslarımızda ihtiyaç olduğunda kullanılmak üzere sökülerek alınmıştır. Bu vesile ile milli servet niteliği taşıyan bu araçların ihmale terk edilmesi söz konusu değildir. Ayrıca bu araçların hurda olduğu, kullanılabilir malzemelerin üzerinden alındığı, sadece işlem süresince burada bulunduğu, bu durumdaki araçların bakımlarının yaptırılmasının doğru olmadığı aşikardır. Ambulanslarımızın açık alandaki bakımsız görünümü özellikle duyarlı vatandaşlarımızın dikkatini çekmekte ve halkımızın arasında merak konusu olmaktadır. Bu nedenle basınımız aracılığı ile kamuoyunu aydınlatmak maksadıyla bu açıklama yapma gereği duyulmuştur.”

İLGİLİ HABERİMİZ

Ambulanslarda Ot Büyüdü