Şaka gerçek oldu! (VİDEO)

Şaka gerçek oldu! (VİDEO)
Banka çalışanı, güvenlik kamerasına şaka yaptı, başına gelmedik kalmadı.

TEB Samsun Şubesi'nde operasyon şefi olarak görev yaparken akşam sayımından sonra kasaya konulmak üzere çantaya konulması gereken paraların arasından 50 bin euroyu kendi çantasına koyduğu iddiasıyla 'zimmetine para geçirmek' suçundan hakkında dava açılan Dilek Şahin (34) Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sona erdi. Tutuksuz olarak yargılanan Dilek Şahin, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 

Müdürlüğe terfi beklerken güvenlik kamerası karşısında böyle bir olayı gerçekleştirmesinin mümkün olmadığını belirten Şahin, "Normalde kasayı sayarak teslim alıyoruz. TL ve dövizi ayrı ayrı çantalara yerleştiriyoruz. Paralar elimizdeydi. O sıra gişedeki bir arkadaş, 'Paraları aldık. Elinde paralar nereye gidiyorsun?' deyince kameraya doğru şaka yaptım. Bu sırada arkadaş kameranın çektiğini gösterdi. Şakalaşıp parayı kasaya gönderdik. Bir gün sonra 50 bin euro kasa açığı çıktı. Bana, 'Sen kameraya doğru şaka yapmıştın, sen almış olabilir misin?' diye sordular. Müfettişler geldi ve daha sonra hakkımda dava açıldı. Birileri parayı aldı, kameraya doğru şaka yapınca olay benim üzerime kaldı" dedi.

dilek-sahin-samsun.jpg

Bankanın güvenlik kamerası kayıtlarında şaka olayı saniye saniye kaydedilirken, paranın alınma olayının ise kesin olarak belli olmadığı ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, Dilek Şahin'i vicdani kanaatlerine göre 'zimmet' suçundan 7 yıl 6 ay hapis, 30 bin TL de adli para cezasına çarptırdı. Şahin'in ayrıca 50 bin euro parayı geri ödemesine karar verildi. Dilek Şahin'in avukatı Suat Uzun, Yargıtay'a itirazda bulunacaklarını söyledi.