Şaka gibi ama gerçek: Polis, polisevini sattı

Şaka gibi ama gerçek: Polis, polisevini sattı
Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis Kadir Kurt, boşaltılan Polisevi binasını 21 bin liraya bir hurdacıya sattı.

Polisevi’ne yerleşmeyi hayal ederken dolandırıldığını anlayan hurdacı Kutbettin Özbaş soluğu Emniyet’te aldı. Özbaş, polis Kurt’a boşaltılan Polisevi binası için, içindeki hurdalarla birlikte tam 21 bin lira ödediğini anlattı. Polis memurunun imzaladığı 21 bin liralık senetle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunan hurdacı Özbaş, “Polis olduğu için güvendim. Amirleri gereğini yapar diye düşündüm ama onlar da hiç yardımcı olmadılar” dedi

Ardahan’da yaşanan bir olay Sülün Osman’ın yaptığını gölgede bırakacak cinsten...

Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Kadir Kurt isimli bir polis memuru, Diyarbakırlı olan ve Ardahan’da hurdacılık yapan Kutbettin Özbaş isimli hurdacıya “Oturulamaz” raporu olan Ardahan Polisevi’ni 21 bin TL karşılığında sattı.

Oturulamaz raporu verildiği için tahliye edilen Ardahan Polisevi’nin yıkılmasıyla çıkacak hurdalarla binanın yanıbaşında inşaatı süren yeni binaya ait hurdaların da satılacağı belirtildi. Hurdacı hemşehrisi Kutbettin Özbaş’a durumu anlatan polis memuru Kurt  “Bu hurdaları sana satalım” dedi. Kurt daha sonra Polisevi içindeki hurdaları sattığı hurdacıdan peyder pey, toplam 21 bin TL aldı.

Hurdacı’ya bir de 21 bin liralık senet imzalayan polis memuru daha sonra Ardahan’da tayin oldu. Polisevi’ni ve hurdasını kendisine satan memurun hurdaları vermediği gibi parasını da geri vermediğini gören hurdacı, İl Emniyet Müdürlüğü’ne gidip, şikâyette bulundu.

Hallederiz dediler, tayin ettiler
Hurdacı Kutbettin Özbaş, “Ben devletin polisi olan bir insanla pazarlık yaptım. Polis olduğu için güvendim. Ancak bu yetmedi, gidip durumu Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki üst düzey görevlilere de anlattım. Onlar bana ‘Halledeceğiz’ dediler; ‘Gerekirse tayin iznini vermeyeceğiz’ dediler. Ben de bekledim, savcılığa şikâyet etmedim. Ama bugünden sonra gidip şikâyet ettim. Polis memurunun imzaladığı senedi de icraya verdim” dedi.