Şampiyonlar Ligi'nde sonuçlar ve gruplara kalanlar

Şampiyonlar Ligi'nde sonuçlar ve gruplara kalanlar
Şampiyonlar Ligi'nde play off turu rövanş maçlarında ilk gün tamamlanırken, gruplara kalan takımlar da belli oldu.

Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçlarında ilk gün tamamlandı. Bu arenada yoluna devam edenler ve UEFA Avrupa Ligi'ne gidenler de belli oldu.

Buna göre temsilcimiz Fenerbahçe'yi 3-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle elemeyi başaran İngiliz ekibi Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Basel ise ilk maçta deplasmanda 4-3 kazandığı maçın rövanşında Ludogorets Razgrad'ı 2-0 gibi rahat bir skorla geçerek Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan bir diğer ekip oldu.

Gecenin diğer maçlarında kendi evinde 1-1 berabere kaldığı maçın deplasmanında Legia Warszawa'yla 2-2 berabere kalan ancak deplasman golü uygulamasıyla tur atlayan Steaua Bükreş ile kendi evinde PAOK'la 1-1 berabere kalan ve Yunanistan deplasmanında rakibini 3-2 yenen Schalke Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldılar.

Son mücadelede ise Dinamo Zagreb, Austria Wien'i 3-2 yenmesine rağmen ilk maçta 2-0 yenildiği için toplam skorda 4-3 ile tura veda etti ve Austria Wien yoluna gruplarda devam etme şansını yakaladı.

Arsenal 2-0 Fenerbahçe
PAOK 2-3 Schalke
Austria Wien 2-3 Dinamo Zagreb
Legia Warszawa 2-2 Steaua Bükreş

Böylelikle ilk günde Arsenal, Austria Wien, Schalke ve Steaua Bükreş Şampiyonlar Ligi gruplarına; Fenerbahçe, Legia Warszawa, Dinamo Zagreb ve PAOK ise Avrupa Ligi gruplarına katılmaya hak kazandılar.

Günün programı şu şekilde:

19.00 Zenit (4) - (1) Pacos Ferreira

21.45 Celtic (0) - (2) Shakhter Karagandy

21.45 Maribor (1) - (3) Plzen

21.45 Milan (1) - (1) PSV Eindhoven

21.45 Real Sociedad (2) - (0) Lyon