Şampiyonlar Ligi'nde Yarı Finalistler Belli Oldu

Şampiyonlar Ligi'nde Yarı Finalistler Belli Oldu
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final mücadelesi 2 maçla tamamlandı.

Dün gece oynanan maçlarda Benfica'yı 2-1 yenen Chelsea ve Apoel karşısında 5-2 kazanan Real Madrid, yarı finale yükseldi. Yarı finalde Chelsea, Barcelona ile eşleşirken Real Madrid de Bayern Münih karşısında final vizesi arayacak. Yarı final ilk maçları 17-18 Nisan, rövanşları ise 24-25 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Real Madrid Devler Ligi’nde yarı finalde.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Kıbrıs Rum Kesimi ekibi APOEL Nicosia’yı Bernabeu’da 5-2 yenen eflatun beyazlılar yarı final vizesi aldı. Real Madrid’de Nuri Şahin ve Hamit Altıntop 90 dakika forma giydi.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Real Madrid, Devler Ligi’nin sürpriz ekibi APOEL Nicosia’yı Santiago Bernabeu’da ağırladı.

Real Madrid, milli futbolcular Nuri Şahin ve Hamit Altıntop’un 90 dakika forma giydiği karşılaşmayı Ronaldo (2), Kaka, Callejon ve Di Maria’nın golleriyle 5-2 kazandı. Deplasmanda oynadığı ilk maçı da 3-0’lık sonuçla kazanan eflatun beyazlılar yarı final vizesi aldı.

Real Madrid, yarı finalde Marsilya’yı turnuva dışına iten Alman ekibi Bayern Münih ile karşılaşacak.

Bu sezon büyük bir sürprize imza atarak Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apoel Nicosia karşısında ev sahibi takım maça hızlı başladı. Başlama düdüğüyle birlikte oyunun kontrolünü ele geçiren Real Madrid, rakibinin kendi sahasından çıkmasına izin vermedi.

Eflatun beyazlılar aradığı golü 26. dakikada Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ile buldu. Kaleci Pardo’yu mağlup eden Ronaldo, takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra da konuk ekibin kalesine etkili gelmeye devam eden Real Madrid, 37. dakikada Kaka’nın rakip fileleri havalandırmasıyla skoru 2-0 yaptı.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken, Real Madrid soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine Real Madrid skorun verdiği avantajla çok rahat başladı. Daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başlayan APOEL Nicosia, ilk dakikalarda eflatun beyazlıların kalesine etkili geldi. Konuk ekip, 67. dakikada Manduca’nın kaydettiği golle skoru 2-1 yaptı.

Bu golden sonra Kıbrıs Rum kesimi temsilcisi önemli fırsatları değerlendiremezken, oyunu rakip sahaya yıkmaya başlayan Real Madrid ipleri yeniden eline aldı. 75. dakikada birkez daha sahne alan Ronaldo, attığı golle farkı yeniden 2’ye çıkardı: 3-1.

APOEL Nicosia kalesine etkili gelmeye devam eden eflatun beyazlılar, Callejon’un kaleci Pardo’yu mağlup etmesiyle skoru 4-1’e getirdi ve çok rahat bir nefes aldı. Karşılaşmanın 82. dakikasında konuk ekip penaltı kazandı. Solari, penaltı vuruşunu gole çevirerek skoru 4-2 yaptı.

Ancak konuk ekibin gol sevinci fazla uzun sürmedi. Bu golden sadece 2 dakika sonra Di Maria, kaydettiği golle maçın da skorunu belirledi: 5-2.

Maçın kalan bölümünde iki takım da yakaladığı pozisyonları gole çeviremezken, Real Madrid sahadan 5-2’lik sonuçla galip ayrılarak Devler Ligi’nde yarı finale adını yazdırdı.   

CHELSEA SÜRPRİZE İZİN VERMEDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Benfica'yı 1-0 yenen Chelsea, rakibini kendi evinde de 2-1'lik skorla geçti ve Barcelona'nın yarı finaldeki rakibi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Chelsea, kendi sahasında Benfica'yı ağırladı.

İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan İngiliz devi, Benfica'yı kendi evinde de 2-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Chelsea'nin golleri 21. dakikada Lampard'ın penaltısından ve 90+2. dakikada Raul Meireles'den gelirken; Benfica'nın tek sayısını 85. dakikada Javi Garcia kaydetti. Öte yandan Portekiz ekibi 40. dakikada Maxi Perreira'nın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Premier Lig'deki başarısız performansına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen Chelsea, kupa özlemini dindirmek için ise 2009 yılında yarı finalde Iniesta'nın 90. dakikada attığı golle elendiği Barcelona'yı geçmek zorunda.

Real Madrid ise yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşı karşıya gelecek. İki takım ilk maçı 17 Nisan tarihinde Bayern Münih'in stadında oynayacak.