Samsun'da bayrağa saygı yürüyüşü

Samsun'da bayrağa saygı yürüyüşü
Samsun'da, MHP İl Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesine tepki olarak 'Bayrağa Saygı' yürüyüşü düzenlendi.

Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesine tepki amacıyla Samsun’da "Bayrağa Saygı" yürüyüşü düzenlendi. Ülkü Ocakları'nın çağrısı üzerine İstiklal Caddesi üzerinde toplanan çok sayıda kişi “Bayrağa Saygı” yürüyüşü gerçekleştirdi.

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(2).jpg

İstiklal Caddesi üzerinde toplanan kalabalık burada Türk bayrakları açarak sloganlar attı. Grup daha sonra İstiklal Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca gruplar çeşitli sloganlar attı. Çevrede bulunan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(5).jpg

Atatürk Anıtı önünde toplanan grup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, basın açıklaması yaptı.

Örs, “Bardağı taşıran son damla bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir” dedi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(9).jpg

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(1).jpg

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(3).jpg

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(4).jpg

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(6).jpg

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(7).jpg

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(8).jpg

samsunda-bayraga-saygi-yuruyusu-(10).jpg