Sanayi Sicil Yıllık İşletme Cetvelleri İçin Uyarı

Sanayi Sicil Yıllık İşletme Cetvelleri İçin Uyarı
6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Siciline kayıtlı işletmelerin, Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan gecesine kadar bildirmelerinin zorunlu olduğu, yıllık işletme cetvelini bildirmeyen işletmeler hakkında para cezası uygulanacağı bildirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Rize İl Müdürlüğü, kentte faaliyet gösteren sanayi işletmelerine yaptığı uyarıda, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. maddesi uyarınca sanayi işletmelerinin her yıl sonundan itibaren 4 ay içinde bir önceki yılla ilgili faaliyetlerini içeren yıllık işletme cetvellerini 30 Nisan 2017 tarihi saat 24:00'e kadar vermeleri gerektiğini bildirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede, Yıllık İşletme Cetvelini zamanında bakanlığın internet sayfası üzerinden bildirmeyen işletmelere 914 TL. idari para cezası uygulanacağına dikkat çekilerek, “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanun’unun 5. maddesi gereğince sanayi işletmeleri, bir yıllık faaliyetlerini gösterir Yıllık İşletme Cetvellerini her yıl Nisan ayı sonuna kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri’ne bildirmek zorundadırlar. Devreye giren Sanayi Sicil Bilgi Sisteminden dolayı artık Yıllık İşletme Cetvelleri internet üzerinden (Bakanlığımız internet sitesinden) bildirilecektir.

Yıllık işletme cetveli bilgilerinin sisteme girişleri her yıl Nisan ayı sonuna kadar yapılmak zorundadır. İşletmeler, Bakanlığımız web sayfası “www.sanayi.gov.tr” üzerinden “E-Hizmetler’’ menüsü altında “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” bölümü tıklanıp açılan ekranda işletme sahibi veya yetkilendirdiği kişi tarafından kullanıcı kaydı yapıldıktan sonra sanayi sicil bilgi sistemine giriş yapıp “Yıllık İşletme Cetvelleri” linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini girebilirler.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 9 uncu maddesi gereği Yıllık İşletme Cetvelini zamanında bildirmeyen işletmelere 914,00 TL idari para cezası uygulanacaktır. Cezai işleme maruz kalmamak için Yıllık İşletme Cetvellerinin son gün beklenmeden biran önce bildirilmesi önem arz etmektedir. Sanayi Sicil Bilgi Sistemine giriş yapmadan önce, sisteme doğru ve kolay giriş yapılabilmesi için giriş sayfasında yayınlanmış olan kılavuzların mutlaka okunması gerekmektedir.

Herhangi bir cezai durum ile karşılaşılmaması amacıyla konu bilgilerinize önemle sunulur.” Açıklamasında bulunuldu.