Saygın'dan "Hedef Belirleme ve Sonuç Alma" Semineri

Saygın'dan "Hedef Belirleme ve Sonuç Alma" Semineri
Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın, TÜMSİAD Rize Şubesi tarafından düzenlenen "Hedef Belirleme ve Sonuç Alma" konulu seminere katıldı.

TÜMSİAD Rize Şubesi tarafından organize edilen ve Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın'ın konuşmacı olarak katıldığı "Hedef Belirleme ve Sonuç Alma" konulu seminer İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Seminere Rize Valisi Nurullah Çakır, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, Gündoğdu Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, İl Dernekler Müdürü Kazım Demirci, RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, RTSO Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, RTSO Genel Sekreteri Gafur Karali ve vatandaşlar katıldı.

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-1.jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(5).jpg

TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil’in TÜMSİAD ve TÜMSİAD’ın çalışmaları hakkında kısa bir açılış konuşmasından sonra Saygın, dinleyicilere hitap etti.

Seminerde Türkiye'de genç nüfusun tamamına yakınının kesinleşmiş bir hedefinin olmadığını ifade eden NLP ve Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Saygın, ‘Hedef belirlerken nelere dikkat etmeliyiz’, ‘Amaçlara ulaşma sürecinde yapılması gerekenler nelerdir?’, ‘Başarının ölçütü ne olmalıdır?’ gibi sorulara mizahi bir dille cevap veren Oğuz Saygın, gençlerin yüzde 95’inin kesinleşmiş bir hedefinin olmadığını söyleyerek, hedef belirlemenin önemini anlattığı konuşmasında, ülkemiz genç nüfusunun tamamına yakınının kesinleşmiş bir hedefinin olmadığını vurguladı.

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(17).jpg

Bir hedef belirlemenin, hedefi gerçekleştirip başarıya ulaşma yolunda atılacak en büyük adım olduğunun altını çizen Saygın, hedef belirlendikten sonra rahatlık, rehavetten kurtulmak gerektiğini ve hedefe ulaşma doğrultusunda asla vazgeçmeden ilerlemek gerektiğini söyledi.

Saygın, “1-2 yıl sonra ne yapacağınıza dair net bir planınız varsa, o hedefinizin yüzde 90’ı gerçekleşmiştir. İstanbul’da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde okuduğum zaman diliminde, 4 senelik okulu 7 senede bitirince doğru hedefleri belirlemenin ne kadar önemli olduğunu anladım. NLP ile tanıştım. Yani algısal davranış kontrol etme metotlarını araştırmaya başladım. Fakat toplum önünde konuşma deneyimim yoktu. Büyük salonlarda boş sandalyelere konuştum. O sandalyelerde bakanlara, büyük şirketlerin yöneticilerine, öğrencilere eğitim verdiğimi hayal ettim. Bugün geldiğim noktada ise bakanlara danışmanlık yapıyorum, birçok şirkette iletişim dersleri ve seminerleri veriyorum. Yani hayallerime ulaştım. İşte buradan hareketle bir hayali gerçekleştirmek için ‘Ben ne istiyorum?’ sorusunun cevabını kendi dünyamızda vermemiz gerekir. Hedef belirledikten sonra rahatlık, rehavetten kurtulmak gerekmektedir. Burada önemli olan nokta asla vazgeçmemek, hedefe ulaşma doğrultusunda yılmamaktır. Başarının kurallarından birisi hayatta karşınıza çıkan problemlerle yüzleşmek ve onları çözme iradesi göstermektir. Her sorun bir fırsattır. Bir amaç için içimizi kor halinde yakan bir azim ateşinin olması gereklidir. Hedefimizin hayalini doğru kurmayı bilmeliyiz.” diye konuştu.

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(15).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(16).jpg

Programda dinleyicilere farkındalık testi uygulayan Saygın, aynı zamanda yöneltilen soruları da cevaplandırdı ve kendisine ait olan kitaplarını imzaladı. Seminer öncesinde ise TÜMSİAD Rize Şubesi tarafından Oğuz Saygın’a İnci Restaurant’ta yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı bir yemek programı düzenlendi.

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-2.jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(6).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(30).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(4).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(3).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(2).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(7).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(8).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(9).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(10).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(11).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(12).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(13).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(14).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(18).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(19).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(20).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(21).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(23).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(24).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(25).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(26).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(27).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(28).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(29).jpg

oguz-saygindan-hedef-belirleme-ve-sonuc-alma-semineri-(30).20130425145736.jpg