Sedat Peker Hürriyet’e Çaktı!

Sedat Peker Hürriyet’e Çaktı!
Rizeli Ünlü İşadamı Sedat Peker, kendisini hedef tahtasına oturtmak isteyen Hürriyet Gazetesi’ni eleştirerek, “Artık medya 3-5 ailenin tekelinde değil. Bu yüzden onlara muhtaç değiliz.” dedi.

Ünlü İşadamı Sedat Peker, sosyal medya üzerinden verdiği mesajlar nedeniyle Hürriyet Gazetesi’nde hedef gösterilerek haber içeriğinin suç örgütlerinin sosyal medyayı kullanmasıyla ilgili haber yapıldığını ve haberin şahsına yönelik yapıldığını kaydetti.

Konu hakkında bugün sosyal medya sayfalarında açıklamada bulunan Ünlü İşadamı Peker, Hürriyet Gazetesi'ni eleştirirken medya, paralel yapı ve yargı konularında da eleştirilerde bulundu. “Artık medya 3-5 ailenin tekelinde değil. Bu yüzden onlara muhtaç değiliz.” İfadelerine yer veren Peker, “Benim gençlere hayatlarında sergileyebilecekleri yanlış davranışları anlatıp, bu davranışlardan kaçınmalarını dile getirmemden daha doğal ne olabilir? Onlara şiddetten uzak durun dememden daha doğal ne olabilir.” dedi.

Peker, açıklamalarına şöyle devam etti:

Kıymetli Dostlarım;
 
Geçenlerde Hürriyet gazetesinde iki sayfadan oluşan bir haber yayınlandı. Haberin içeriği, suç örgütlerinin sosyal medyayı kullanmasıyla ilgiliydi. Haberin ana teması benim üzerime kuruluydu. Açıkçası hedef bendim. Ancak bu şekilde yapılacak bu haber insanların kafasını karıştırabilir diye, 2-3 tane de isimleri kamuoyunda suç örgütü lideri olarak geçen arkadaşları da küçük bölümler halinde habere eklemişler. Zaten o arkadaşların sosyal medya sayfalarındaki toplam takipçi sayısı 30- 40 bin civarında, bizim sayfaların ise toplamda bir küsür milyon olduğu için, haberin biraz öncede söylediğim gibi direk olarak hedefinin şahsım olduğu aşikardır.
 
Amaç kamuoyu oluşturarak, bu sayfaların kapatılmasını sağlamaya çalışmalarıydı. Bir tanede uzman olduğunu söyleyen bir kişiden görüş almışlar. Şahsımın her ne kadar şiddetle ilgim olmadığını söylüyor olsam da yine de gençliğe uygun bir rol model olmadığımı söylemiş uzman hanımefendi. Biraz düşündüm. Ben, gençlik için en uygun rol model olduğumu söylediğim hiç bir anı hatırlayamadım. Böyle bir iddiam hiç bir zaman olmadı.
 
Bana ait sayfalar da eleştirilerimin muhatabı Siyonizm, MHP üst yönetiminden Şefkat Çetin ve avanesi, Ergenekon soruşturmasını yürüten ve şu anda paralel yapı iddiasıyla haklarında soruşturma yapılan polisler, savcılar ve hâkimlere yönelikti. Bana ait sayfaların kapanması bu eleştirileri yapamamam anlamına gelecek diye düşünenler bence yanılıyorlar. Beni tanıyan herkes bilir ki bende enerji asla bitmez. Hiç üşenmeden sıkılmadan tek tek bakkala, manava, kasaba yani herkese anlatırım.
 
Ayrıca ben bu sayfalardaki paylaşımlarımda gençlere her ne pahasına olursa olsun şiddetten uzak durmalarını nasihat ediyorum. Asla bedava para kazanma sevdasına kapılmamaları gerektiğini anlatıyorum. Şahsımın da bu konuda çok başarılı olduğumu üçüncü kişilerin yorumlarından öğreniyorum. Amerika’da, Avrupa’da bu tür sosyal sorumluluk projelerinde görev alanlara katkı sağlayanlara teşekkür şilti verilip, finans desteği devlet tarafından sağlanırken, geçmişteki kötü tecrübelerimi anlatıp, gençlerle iyi şeyleri paylaşmamın kime ne zararı dokunabilir.
 
Ancak yukarıdaki satırlarda eleştirdiğim insanları söylemiştim. Bu haberin Hürriyet Gazetesinde eleştirdiğim bu üç grubun etkisiyle yapıldığını anlayamamak için gerçekten saf olmak gerekir. Bazı arkadaşlar bana büyük gazetelerde neden röportaj yapmadığımı sormuşlar. Onlara şu cevabı vermek isterim. Kıymetli dostlarım; artık 3-5 aileye ait olan televizyon ve gazetelere muhtaç değiliz. Herkes kendi hikayesini anlatabilir. Merak edenlerde gelip sayfalarımızda bunu okuyabilirler. Şükürler olsun ki hazırladığım yazılı paylaşımlar Türkiye’de tirajı en yüksek olan gazetelerden daha yüksek erişim alıyor. Hazırladığım görsel videolar ise bir çok televizyon kanalından yüksek erişim alıyor. Bu yüzden dolayı da bu gazetelerde röportaj yapmaya gerek yok, daha doğrusu ihtiyacımız yok. Siz benim hikayemi merak ettiğiniz sürece bende sizle paylaşmaya devam edeceğim.
 
Kıymetli dostlarım; önümüzdeki günlerde dünya görüşümün oluşmasında katkısı olan değerli insanlarla anılarımı anlatmaya devam edeceğim. Umarım onları da beğenirsiniz. İsmet Babayla ilgili son olarak şunu da eklemek isterim. Hem vallahi hem billahi benim anlattıklarım onun dürüstlüğünü, adamlığını ve şerefini anlatmaya asla yeterli gelmez. Benim size anlattığım en fazla onda biridir. İsmet Babayla ilgili yazdığım yazıya gösterdiğiniz değerden ve de onun ruhu için ettiğiniz dualardan dolayı size tüm kalbimle teşekkür ederim.