Sedat Peker'den Davetiniz Var!

Sedat Peker'den Davetiniz Var!
Ünlü işadamı Sedat Peker, dostlarını ve vatadaşları Yuşa Hazretlerinin türbesine dua ve ziyarete davette bulundu.

Ünlü işadamı Sedat Peker, 16 Nisan Perşembe günü akşam 20:30'da Beykoz'da Yuşa Hazretlerinin türbesinde dua ve ziyaret etkinliği yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Peker, aldıkları bu kararı sosyal paylaşım sitelerinden duyurdu:

İşte Peker’in o paylaşımı:

Kıymetli dostlarım,

Beykoz'da ki Yuşa Hazretlerinin türbesine ziyarete ilk gittiğim tarih 1990 yılıydı. Yani bundan 25 yıl önce.

Bu mübarek yerin doğru düzgün ne yolu vardı ne de bir ek binası. O zaman kendi kendime "YÜCE ALLAH'ım bu mübarek kulunuzun kabri çok sessiz ve çok harabe bir durumda. İnşallah birgün hakettiği ihtişama ve kalabalıklara ulaşır"demiştim.

O günden sonra da hiç sıkılmadan, üşenmeden her gün birkaç arkadaşımı bu türbeye getirdim. Daha sonra onlarda kendi arkadaşlarını. Bu zincirleme seneler boyu devam etti. Yuşa aleyhisselamın kabrinin benim hayatımda hep önemli bir yeri olmuştur. 10 yıllık cezaevi süresi boyunca türbenin resmi hep baş ucumda durdu.

Geriye dönüp baktığımda en samimi ve en içten ettiğim dualarımı burada ettiğimi ayrıcada en samimi namazlarımı da burada kıldığımı hatırlıyorum.

16 Nisan Perşembe günü Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Beykoz'da Yuşa Hazretlerinin türbesinde dua ve ziyaret etkinliği yapma kararı aldık. Gelmek isteyen tüm dostlarım benim davetlimdir.

25 sene önce birkaç arkadaşımla beraber bu mübarek yere inşallah 16 Nisan Perşembe günü akşam 20:30'da bu sefer on binlerce arkadaşımızla beraber geleceğiz.

Hazreti Yûşâ Kimdir?

"Hz. Yûşâ, İsrailoğullarına gönderilen peygamberlerden biri. Yûşâ Peygamber, Yusuf (a.s) neslinden olup, Hz. Musa'nın çağdaşıdır. Hz. Musa'nın Genç Yûşâ ile "İki denizin birleştiği yere" kadar yaptıkları tarihi ve gizemli yolculukları ve burada Hızır (a.s) ile buluşmaları Kuran-ı Kerim'de Kehf Suresi'nin 60-65. ayetlerinde anlatılır.

Burada, Hz. Musa'nın yanındaki genç adamın Hz. Yûşâ olduğu rivayetlerden anlaşılmaktadır. Hz. Yuşa'nın Beykoz Yuşa Tepesi'nde gömülü olduğu şeklindeki inanış, Kanuni Sultan Süleyman'ın sütkardeşi Yahya Efendi'nin (1494-1570) manevi keşfi ile irtibatlandırılarak yaygınlaşmıştır. Bazı tefsirlerde Yûşâ'nın (a.s) Musa'nın (a.s) vefatından sonra peygamber olarak görevlendirildiği, Hz. Musa'nın yeğeni ve yardımcısı olduğu, Hıristiyanların ve Yahudilerin ona Yeşu dedikleri nakledilir."