Sedat Peker'den MHP'ye Mursi Tepkisi

Sedat Peker'den MHP'ye Mursi Tepkisi
Ünlü iş adamı Sedat Peker, Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan ve hakkında idam kararı alınan Muhammed Mursi'ye sahip çıktı.

"Gerçek ülkücüler Mursi'nin yanındadır" şeklinde konuşan Peker; Müslüman Kardeşler ve Mursi'ye eleştiriler yöneten MHP Üst yönetimine tepki gösterdi. Peker, ayrıca gerçek ülkücülerin MHP’nin başına geçene kadar MHP'ye oy verilmemesi gerektiğini kaydetti.

İşte Sedat Peker'in Mursi ile ilgili o açıklamaları;

Kıymetli Dostlarım, 

Son günlerde ülkemizde yaşayan insanların, birçoğunu derinden üzen, bazılarını ise sevindiren bir konuyla ilgili bugün düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim. 

Bazı olaylar vardır; duyduğumuz zaman içimizi acıtır, yüreğimizi burkar. Kimilerinin içine dehşet hissini oturtturur.Ancak o konunun muhattabına baktığınız zaman ise derin bir tevazu, sakinlik ve mutlu bir kabulleniş görürsünüz. 

Birden kendi kendinize bu ölüm kararının muhattabı acaba bu kişi değil mi? Ben yanlış mı duydum? Dersiniz. Sizlerinde tahmin ettiği gibi Mısır’ın gerçek Cumhurbaşkan’ı Sayın Mursi’nin idam kararı ile ilgili düşüncelerimi yazıyorum. 

Ailesinin göstermiş olduğu metanetli dik duruşa da hiç şaşırmadım. Ailesinin gösterdiği bu asil tavır kendisinin ölüm kararını mutlu ve huzurlu bir şekilde kabul edişini tam olarak taçlandırmıştır. Şehadet yolculuğunda hem kendisinin hem ailesinin gösterdiği bu asil tavra daha öncede söylediğim gibi hiç şaşırmadım. Çünkü onlar, yani Mursi ve silah arkadaşları müslüman kardeşler ekolünden geliyorlar. 

Müslüman kardeşler, Mısır’da iktidara gelmeden önce bu arkadaş topluluğunun kurucu lideri şehit Hasan el Benna’nın kitabınısedatpeker.com’da ki tavsiye ettiğim kitaplar bölümünde yazmıştım. Bu değerli şahsiyette kendisinden daha sonra bayrağı teslim alacak olan Seyyid Kutub’da şehitlik mertebesini şerefle kucaklamış kimselerdir. 

Sayın Mursi’de bu geleneği bozmayıp, hakkında verilen ölüm kararını tebessümle ve büyük bir onurla karşılamıştır. İnancı olmayanların ve inancı zayıf olanların hiçbir zaman anlayamayacakları bir şeyden bahsettiğimin farkındayım. Ancak inanç denen şey maalesef ki bankalarda veya kuyumcularda dağıtılmıyor. 

Kıymetli Dostlarım, 19 yaşındayken, tahliyeme 1 gün kala infazım yakılarak, Bolu cezaevine sürgün yollandığımda şehit din alimi Cennetmekan Abdülhamit Turgut hoca, bana hediye kitaplar yollamış, onlarla beraberde bir kart yollamıştı.Kartın üzerinde ülkesi için savaşan bir askerin fotoğrafı ve altında şu yazı vardı. 

“Ölüm bize ne yakın, ne uzak bize ölüm, ölümsüzlüğü tattık, ne yapsın bize ölüm.” 

İnandığı kutsal dini için, vatanı için, sevdikleri için, onuru için, bir insanın ölümü göze alması yukarıdaki satırlarımda da söylediğim gibi inancı olmayanların ve inanç zaafiyeti yaşayanların anlayabileceği bir şey değildir. Ben hayatımın her döneminde bu tip insanlara gerçekten acıdım. Onların his yoksulu olduklarını düşündüm. Bu dünyada her şeye sahip olan fakirler olduklarına inandım. 

Nizam-ı Alem ülküsü i’lay-ı Kelimetullah davası için 1980 öncesi şehit olan binlerce gencin hatıraları ve hayatları üzerine kurulmuş olan, onların sermayesini yiyen MHP’nin üst yöneticilerinden Şefkat Çetin ve bazı milletvekilleri, Ortadoğu bataklığında bizim ne işimiz var?Diyerek, kutsal davayı sırtından hançerlemeyi normal bir şeymiş gibi yapıyorlar. 

Şimdi ise bazı MHP milletvekilleri; “Müslüman kardeşler yani ihvan hareketi terör örgütüdür, Mursi’de terörist başıdır.” diyerek, verilen idam kararını meşru bulduklarını söylüyorlar. 

Gerçekten MHP’nin üst yönetiminde bu değişimin nasıl yaşandığını anlayamıyorum. Mısır gibi nüfusu 80 milyondan daha çok olan, yüzölçümü ise 1 milyon metrekarenin üzerinde olan, en az İstanbul Boğaz’ı kadar önemli Süveyş Kanalı’nı topraklarında barındıran Müslüman bir ülkenin, nasıl olur da İsrail’in kuklası olmasını normal karşılarlar. Bunu anlamak gerçekten mümkün değil. 

Binlerce şehit, i’lay-ı Kelimetullah davası için öldü. Yani tüm dünyaya TÜRK milletinin rehberliğinde YÜCE ALLAH’ın adının ve adaletinin hakim kılınma davası için hayatlarından vazgeçtiler. Hem bu şehitlerin hatıraları üzerinde kurulu olan partinin yöneticisi, milletvekili olacaksınız hem de bu davanın en büyük düşmanı olan siyonizmin devleti İsrail ile en uzun sınır komşuluğu olan Mısır’ın, İsrail’e terk edilmesine destek vereceksiniz. 

Yapılan askeri darbeyi onaylar yönde açıklamalar yaparak, halkın oyu ile seçilen Cumhurbaşkanına terörist diyeceksiniz. 

Bazı samimi arkadaşlarım bana diyorlar ki MHP’ye oy vermeyeceğini lütfen söyleme insanlar etkileniyor. Onlarda oy vermiyorlar. Bende onlara diyorum ki işte bende tam bu yüzden söylüyorum. 

Beni seven hiç kimse gerçek ülkücüler MHP’nin başına geçene kadar asla oy vermesin…

BİR UMUTTUR YAŞAMAK 

SEDAT PEKER