Şehadet Şerbeti'ni Rize İçti Ancak...

Şehadet Şerbeti'ni Rize İçti Ancak...
"Bu kez şehadet şerbetini Rizeli kardeşimiz Metin Çetin içmiştir. Kalleş saldırılar birlik beraberliğimizi bozamayacak aksine..."

MÜSİAD Rize Şubesi, RİSİAD ve Rize Üniversitesi Senatosu’ndan Çukurca'da şehit olan Rizeli Metin Çetin için taziye mesajı yayımlandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel, Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve  Rize Üniversitesi Senatosu birer taziye mesajı yayımlayarak şehit askerimiz Metin Çetin'in ailesinin acısını paylaştı. Şehadet şerbetini bu kez Rizeli askerimizin içtiği belirtilen mesajlarda ortak ifade olarak Türk Askerine yönelik ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik yapılan kalleşçe saldırıların terör örgütünü amacına ulaştırmayacağı aksine saldırıların vatandaşların birlik ve beraberliğini pekiştireceği özellikle vurgulandı.

İŞTE MÜSİAD'IN TAZİYE MESAJI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel, Güvenlik güçlerimize yapılan saldırıların hiçbir zaman terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlamayacağı gibi aksine Ülkemizde yaşayan vatandaşların birliğini ve dayanışmasını daha da artıracağını bildirdi.

cem-temizel.20120210184516.jpgHakkari Çukurca’da terör örgütünün hain saldırıları sonucunda hayatını kaybeden şehidimiz jandarma Çavuş Metin Çetin kardeşimizin acısını derinden yaşadıklarını belirten Temizel, yaptığı yazılı açıklamada; "Hakkâri Çukurca’da meydana gelen hain saldırı sonucu çatışmada, hayatını kaybeden jandarma Çavuş Metin Çetin kardeşimize Cenab-ı Allah`tan rahmet, ailesine ve milletimize sabırlar dilerim. Çatışmada yaralanan askerlerimize de acil şifalar dilerim. Evlatlarını bu ülke için feda eden ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyor, bütün bir milletimize taziyelerimizi arz ediyorum” dedi.

Bundan önce birçok defa söylediğimiz gibi bu ve benzeri eylemler, hiçbir zaman terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlamayacağı gibi aksine Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın birliğini ve dayanışmasını daha da artıracaktır.

Asker, polis, sivil, genç yaşlı, çocuk ayırt etmeden nefretle yapılan bu insanlık dışı terör eylemlerini lanetliyoruz.

RİSİAD'IN TAZİYE MESAJI

mustafa-kulunkoglu.jpgRİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ayrıca şehit acısının bu kez Hakkari Çukurca’da meydana gelen terör saldırı ile Rize’ye düştüğü olayla ilgili yaptığı açıklamada terörü bir kez daha lanetledi. Başkan Külünkoğlu Rizeli Metin Çetin’in terör saldırısı ile şehit düşmesinden dolayı duyduğu büyük üzüntüyü dile getirirken, “bu kez şehadet şerbetini Rizeli kardeşimiz Metin Çetin içmiştir. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Acılı ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu hepimizin acısıdır. Tüm Rizelilerin, tüm Türkiye’nin acısıdır. Bu saldırılar bizim birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaktır. Tek vücut olarak hain teröre karşı en büyük cevabı vereceğiz” dedi.

RİZE ÜNİVERSİTESİ SENATOSU'NUN TAZİYE MESAJI

Rize Üniversitesi Senatosu, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde yaşanan ve Rize’nin Güneysu ilçesi Kıbledağı Köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Çavuş Metin Çetin’in şehit, 6 askerimizin yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırıya ilişkin taziye mesajı yayımladığı taziye mesajında şu ifadeler yer aldı: Rize Üniversitesi Senatosu’ndan kamuoyuna; “Hakkâri’nin Çukurca ilçesine sızmaya çalışan kalabalık terörist grubu tarafından düzenlenen saldırıda 22 yaşındaki Jandarma Çavuş Metin Çetin’in şehit olması, 6 askerimizin yaralanması hepimizi derinden üzmüştür. Yapılan hain saldırıyı şiddetle kınıyor, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunların, milli birlik ve beraberliğimize zarar vermeye çalışan bu tür saldırıların asla başarıya ulaşamayacağını bir kez daha yineliyoruz. Teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehitlik mertebesine ulaşan evladımıza Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Şehidimizin ailesi başta olmak üzere yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Saygıyla duyurulur.”

rize-universitesi-senatosu.jpg

de.20120211194409.jpg