Şehit Kürşat'ın İsmi Rize ve Turhal'da Yaşatılacak

Şehit Kürşat'ın İsmi Rize ve Turhal'da Yaşatılacak
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Rize Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Polisi Kürşat İnan'ın ismi Rize ve Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşatılacak.

Rize Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Polisi Kürşat İnan, terörle mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl Nisan ayında geçici görevle Mardin'in Nusaybin ilçesine gitti. Kürşat İnan, burada PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda ağır yaralandı ve tedavi amacıyla GATA'ya kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

ŞEHİDİMİZİN İSMİ RİZE’DE YENİ YAPILACAK OLAN RİZE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASININ BATISINDAKİ SOKAĞA VERİLDİ

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Kürşat İnan'ın isminin Rize'de yaşatılması için Rize Belediyesine başvuruda bulundu. Rize Belediyesi, aldığı meclis kararıyla Şehit Kürşat İnan'ın isminin Müftü Mahallesinde (Eski Pembe Köşk Sinemasının olduğu alan ile çevresi) yeni yapılacak Rize İl Emniyet Müdürlüğü Binasının batısında yer alan sokağa ismini verdi. Daha önce ismi bulunmayan sokağın ismi “Şehit Kürşat İnan Sokağı” oldu.

TURHAL BELEDİYESİ DE YAŞATIYOR, SIRADA TOKAT BELEDİYESİ VAR

Turhal Belediyesi de Şehit Kürşat İnan’ın isminin memleketinde yaşatılması için Osmangazi Mahallesi’nde yeni oluşturulan sokağa Şehidimizin ismini vererek, sokağın ismini “Şehit Kürşat İnan Sokağı” yaptı.

Öte yandan Tokat Belediyesi’nin de Şehit Kürşat İnan’ın isminin Tokat Belediyesi sınırları içinde yaşatılması için çalışmaları başlattığı ve yeni oluşturulacak ilk sokağa Şehit Kürşat İnan’ın isminin verileceği bilgisine ulaşıldı.