Şehrin Güvenini kazandık

Şehrin Güvenini kazandık
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor'da teknik direktör Oktay Çevik, takım olarak camianın ve şehrin güvenini yeniden kazandıklarını söyledi.

Çevik, yaptığı açıklamada, geçen yıl elde edilen başarısız sonuçların, camiada olumsuz rüzgarlar estirdiğini belirterek, ''Bu takımla ilgili herkesin kafasında 'acaba' düşüncesi vardı. Fenerbahçe ile onadığımız hazırlık maçı ve ligin ilk üç haftasında aldığımız sonuçlarla bu olumsuz havayı sildik. Şimdi herkes 'Bu takım desteklenir' diyor. Bu, beni çok mutlu ediyor. Çaykur Rizespor, takım olarak camianın ve şehrin güvenini yeniden kazanmıştır'' dedi.

Rize'nin güvenini kazanmanın, şampiyonluk kadar kıymetli olduğunu ifade eden Çevik, ''Bu güvene layık olmaya çalışacağız. Çaykur Rizespor'un, taraftarı ile bütünleştikten sonra yapamayacağı iş yok'' diye konuştu. 

Adanaspor karşısında 4-3 kazanmalarına rağmen, bir şeylerin eksik olduğunu dile getiren Çevik, şöyle devam etti:

''Adanaspor karşısında 3 kez geri düşmemize rağmen kazanmamız, bir anlamda futbol mucizesiydi. Bir daha böyle bir şeyin olmayacağını biliyoruz. Bir daha bu şekilde üç kez geri düşersek, bunun bedelini çok ağır öderiz. Bu maçtan gerekli derslerimizi çıkardık. Bireysel olarak da takım olarak da gerekli konuşmaları yaptık. Bu takım, yaptığı hataların da iyi işlerin de farkında.''

Bank Asya 1. Lig'de hafife alınacak takım bulunmadığını söyleyen Çevik, ''Buna en büyük örnek, alt yapıdaki futbolcularıyla oynayan Kocaelispor. Boluspor karşısında maçın birinci dakikasında gol yemesine rağmen, ortaya koyduğu dirençle taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı. Önümüzde Samsunspor maçı var. Samsunspor, genç bir takım. Genç takımların neler yapacağı kestirilmez. Elbette Çaykur Rizespor'da yenilecek, ancak Çaykur Rizespor için şimdi yenilme zamanı değil. Hedeflediğimiz yolda çok mesafe katetmeliyiz. Samsunspor da aşmamız gereken engellerden biri, kazanmak zorundayız'' ifadelerini kullandı.