Sen Üşürken Ben Uyuyamam Dediler Isıtmak İçin Yola Çıktılar

Sen Üşürken Ben Uyuyamam Dediler Isıtmak İçin Yola Çıktılar
Ak Parti Gençlik Kolları’nca başlatılan "Sen Üşürken Ben Uyuyamam" Yardım Kampanyasınca...

Ak Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Sen Üşürken Ben Uyuyamam” adlı yardım kampanyasına katılan Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları, Rize’de topladığı yardım malzemelerini iki tır vasıtasıyla Hatay ve Şanlıurfa’ya gönderdi.

AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdulkerim Yazıcı, yaptığı açıklamada, “Genel merkezimizin başlatmış olduğu “Sen üşürken ben uyuyamam”  adlı projemizde Allah’a çok şükür ki son demine ulaştık. Takriben bir aydır hem malzemelerin bize ulaştırılmasında hem de malzeme tasniflenmesinde yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

ak-parti-rize-yardim-tirlari-yola-cikti-1.jpg

abdulkerim-yazici.20140120203002.jpgGünümüzde Müslümanlar olarak yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu unutmuş durumda olduklarını kaydeden Yazıcı, “Ama gördük ki bir aydır sürdürmüş olduğumuz bu yardımlaşma kampanyasıyla aslında unuttuğumuzu sandığımız değerleri hatırlamış olduk. Orada yaşanan zulümden kaçan Müslüman kardeşlerimiz, bizlerin yardımseverliğine güvenerek ülkemizde canlarını ve sevdiklerini güvende, acılardan uzakta tutabilmek için sığınmışken, bizim ülkemizde, Türkiye’de bir hafta içerisinde soğuktan donarak hayatını kaybeden 16 çocuğun vebali hepimizin sorumluluğundadır. Ufacık yaşta gurbet acısı çeken, birçoğu ailesini gözü önünde kaybetmiş minik yüreklerle dolu, anne-babasını, kardeşlerini, eşini, çocuğunu, sevdiğini kaybeden binlerce Müslüman kardeşimizin soğuktan korunabilmesi için, evimizde kullanılmayan, hatta belki neredeyse hiç giyilmemiş kıyafetleri, Muhacir kardeşlerimize Ensâr olabilmek için ayırmak boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz. Bizleri bu kutlu yolda yalnız bırakmayan tüm kardeşlerimize gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz, Rabbim bizleri utandırmaz inşallah.” diye konuştu.

Binlerce kazak, battaniye, mont, çorap gibi giysilerin yer aldığı yardım malzemelerini 2 tır aracılığıyla Suriye’den ülkemize gelmiş Müslüman Kardeşlerine ulaştırmak için yolcu ettiklerini kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu: Ve an itibariyle elimizdeki malzemeyi binlerce kazak binlerce battaniye binlerce mont çorap gömlek bere atkılarımızı, bir tırımız Hatay’daki, bir tırımız da Şanlıurfa’daki olmak üzere Suriye’den ülkemize gelmiş Müslüman kardeşlerimize göndereceğiz inşallah yorgunluğumuzu harcadığımız zamanı her orada üşüyen kardeşlerimiz ısındığında unutacağız. Son olarak; öncelikle bize bu sevap yağmurunda yardımcı olan Rizeli hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. İl teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız ve Ana kademe teşkilatlarımızla Rize’mizin fedakar halkı ile birlikte çok güzel bir yardım seferberliğini yapmış bulunmaktayız. Emeği geçen yüreğinden burada bize yardımcı olan herkesten Allah razı olsun.

ak-parti-rize-yardim-tirlari-yola-cikti-2.jpg

ak-parti-rize-yardim-tirlari-yola-cikti-3.jpg