Şerafettin Elçi'yi Binlerce Seveni Uğurladı

Şerafettin Elçi'yi Binlerce Seveni Uğurladı
Ankara'da önceki gün vefat eden Ç.Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin kayınpederi KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi, Cizre'de toprağa verildi.

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, memleketi Şırnak'ın Cizre ilçesinde toprağa verildi.

Elçi'nin cenaze törenine, Elçi'nin damadı Ç.Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Mesut Barzani'nin kardeşi Sidat Barzani, Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni temsilen Azat Cundi, KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gülseren Onanç, İstanbul Milletvekili Levent Gök, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bölge il başkanları ve çok sayıda partili, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, çok sayıda siyasetçi ve binlerce vatandaş katıldı. Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Elçi, binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

serafettin-elci-topraga-verildi-1.jpg

Ankara'dan özel uçakla Diyarbakır'a getirilen Elçi'nin cenazesi, araç konvoyu eşliğindeki ambulansla Cizre'ye doğru hareket etti. Konvoy, güzergahtaki yerleşim yerlerinden katılımlarla yaklaşık 300 araç halinde Cizre ilçesine ulaştı.

Cenazeyi taşıyan ambulans Cizre girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Kalabalık grup, cenazenin yıkanacağı Seyidan Camisi'ne kadar yaklaşık 5 kilometrelik yolu ambulansa eşlik ederek yürüdü. Elçi'nin cenazesi Seyidan Camisi'nde yıkandıktan sonra buradan Ulucami'ye götürüldü.

Elçi'yi son yolculuğuna uğurlamak için Irak'tan gelen KDP Genel Sekreteri Fadıl Mirani ve Mesut Barzani'yi temsilen kardeşi Sidat Barzani, cami yakınındaki taziye evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Mirani, Şerafettin Elçi ile dostluğunun uzun yıllar öncesine dayandığını, avukatlığı ve bakanlığı döneminden bu yana dostluğunun devam ettiğini belirterek, ''Çok iyi bir insan ve çok iyi bir Kürt siyasetçisiydi'' dedi.

Sidat Barzani de Mesut Barzani ve Barzani ailesini temsilen geldiğini ifade ederek, Elçi'nin vefatından duyduğu üzüntüyü belirtti.

serafettin-elci-topraga-verildi-2.jpg

İDİL CADDESİ'NDE LASTİKLER YAKILDI

Cenaze töreninde bir grup, Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Elçi'nin cenazesinin Cizre'ye getirilmesinin ardından ilçe merkezinde bir grup İdil Caddesi üzerinde ateş yakıp trafiğe kapatması üzerine polis tarafından gaz bombası ile müdahale edilerek dağıtıldı.

Elçi'nin cenazesi Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine amcası Seyit Abdulkadir Elçi'nin yanında toprağa verildi. Bu sırada camiden indirilen Abdullah Öcalan'ın posterinin de mezarlığa getirilerek burada açıldığı görüldü.

serafettin-elci-topraga-verildi-3.jpg

serafettin-elci-topraga-verildi-4.jpg