Serviste Yangına Beraat

Serviste Yangına Beraat
Rize'de, tamir için bıraktığı serviste yangın çıkması sonucu otomobili zarar gören ancak daha sonra yangını çıkardığı iddiasıyla hakkında dava açılan sanık, beraat etti.

Alınan bilgiye göre, Artvin'in Hopa ilçesinde oturan ve burada iş yeri bulunan Mehmet Sait Yıldırım, 2008 yılında otomobilini tamir için Rize'deki servise götürdü.

Serviste çıkan yangın sonucu Yıldırım'ın otomobilinin de aralarında bulunduğu 3 otomobil kullanılamaz hale geldi.

Yangının ardından firma sahiplerinin şikayetçi olması üzerine Yıldırım hakkında soruşturma başlatıldı, ardından da Rize 1. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Geçen günlerde sonuçlanan davada mahkeme, üzerine atılı suçu işlediğine dair kesin, şüpheden uzak delil elde edilemediğinden Yıldırım'ın beraatine karar verdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, otomobilinin arızalanması üzerine servise götürdüğünü belirterek, ''Otomobilim burada yandı. Mağdur olmama rağmen yangını çıkarmakla suçlandım. Ama bana yapılan suçlamalara karşı haklı olduğuma inandığım için avukat dahi tutmadım. Sonunda da adalet yerini buldu ve suçsuz olduğum anlaşıldı'' dedi.

Otomobilini aldığı firma ve servisle aralarında bazı sorunlar çıktığını, bu nedenle otomobilinin yangından önce tamir edildiği halde bir süre kendisine verilmediğini öne süren Yıldırım, şunları kaydetti:

''Sanıyorum yangını benim çıkardığımı da aramızdaki bu sorunlar nedeniyle iddia ettiler. Ama sonunda gerçek ortaya çıktı. Davayı kazandım. Şimdi ben de hakkımı arıyorum. Otomobilim yanmıştı. Bu nedenle Rize Ticaret Mahkemesine zararımın tazmin edilmesi için dava açmıştım. Mahkeme önce hakkımdaki ceza davasının sonuçlanmasını beklemişti. Bu dava bitti. Önümüzdeki günlerde de benim açtığım dava sonuçlanacak. Mahkemenin zararımın tazmin edilmesine karar vereceğine inanıyorum.''

Yıldırım, bu davanın ardından da uğradığı haksız suçlamalar nedeniyle manevi tazminat davası açmayı planladığını bildirdi.